Hokej v číslech: Kavan nebo Navrátil. TOP 5 hráčů týdne

Jan Kavan | Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Kometa pokračuje ve výborné formě a i díky tomu má v našem výběru nejlepších hráčů Tipsport extraligy za minulý týden dva zástupce. Kdo další se do něj dostal?

Jakub Flek, HC Kometa Brno

Jakub Flek hraje ve vynikající formě. V minulém týdnu si připsal dalších šest bodů ve třech utkáních a byl tak jednou z hlavních postav devítibodového týdne Komety, která ani jednou nezaváhala.

Flek byl při úspěšném týdnu Komety opět velmi vidět, když bodoval ve všech třech zápasech. Celkově měl na kontě 19 střeleckých pokusů, když hned 12 z nich vyslal z oblasti slotu. Spoluhráčům pak připravil 21 dalších střel. Celkově se Flek podílel na 17 vytvořených šancích brněnského týmu.

Kometě se s Flekem na ledě dařilo i při hře 5 na 5. V základním počtu hráčů byl Flek na ledě u pěti vstřelených a dvou obdržených gólů, když měla Kometa podíl očekávaných gólů 58 %.

Daniel Voženílek, HC Oceláři Třinec

Stejně jako Flek nasbíral i Daniel Voženílek v minulém týdnu šest bodů. Na rozdíl od Fleka to ale zvládl ve dvou zápasech, ve kterých si připsal shodně po třech bodech. Třinci ovšem jeho výkony stačily pouze na dva získané body ze šesti možných.

Voženílek byl ale vidět, když si vypracoval osm střeleckých pokusů z prostoru slotu, celkově jich pak měl 11. A na dalších 11 střel přihrál svým spoluhráčům, přičemž dvě z jeho přihrávek byly přímo na gólovou střelu. K tomu Voženílek pro svůj tým vybojoval tři přesilové hry.

Při hře 5 na 5 přestřílel Třinec s Voženílkem na ledě své soupeře v poměru 38:24 s podílem očekávaných gólů hned 70 %. Na ledě byl Voženílek u jednoho vstřeleného gólu bez toho, aniž by Třinec inkasoval.

Jeremie Blain, Mountfield HK

Hradec Králové potřeboval ve všech třech zápasech v minulém týdnu nastavený čas. Jednou odešel z prodloužení poražen, následně prohrál na nájezdy a sérii proher zlomil až v neděli proti Plzni, kde Mountfield prodloužení už zvládl.

Jeremie Blain si připsal tři body (jednou skóroval a na další dva góly nahrál). Tradičně byl Blain v ofenzivě velmi aktivní: na kontě měl 22 střeleckých pokusů a dalších 20 střel připravil spoluhráčům svými přihrávkami.

Při hře 5 na 5 měl Blain podíl střeleckých pokusů 62 %, přičemž Mountfield si za jeho pobytu vytvořil 15 šancí oproti sedmi šancím soupeřů. Na ledě byl u dvou vstřelených gólů a jednoho obdrženého.

Jan Kavan, HC Kometa Brno

Jan Kavan v poslední době uzmul brankoviště Komety při absenci Dominika Furcha pro sebe a rozchytal se do parádní formy! V minulém týdnu naskočil do všech tří zápasů svého týmu, vychytal tři výhry a inkasoval dohromady pouze třikrát.

Celkově Kavan čelil 101 střelám na branku a zapsal tak úspěšnost zákroků 97,1 %. Ta byla lepší než očekáváná o 4,6 procentního bodu, v celkovém součtu chytil Kavan 4,58 gólu nad očekávání. A byl v tomto směru jednoznačně nejlepším gólmanem posledních sedmi dní.

Navíc Kavan vynuloval všechny střelce z bezprostřední blízkosti, když na něj šlo devět vysoce nebezpečných střel, ze kterých čelil šancím na 2,2 očekávaného gólu. Nikdo na něj ale nevyzrál a v 18 letech tak Kavan předvádí excelentní výkony.

Jakub Navrátil, HC Olomouc

Jakub Navrátil má za sebou také velmi povedený týden. Ve třech duelech bodoval pětkrát, podařil se mu především zápas proti Mladé Boleslavi, kdy se na debaklu bruslařů v poměru 7:1 podílel třemi body. Bodoval ale také proti Liberci i Karlovým Varům, a i díky němu Olomouc získala šest bodů z devíti možných.

Navrátil si vytvořil hned deset šancí a celkově měl 16 střeleckých pokusů s hodnotou očekávaných gólů 1,24. Spoluhráčům připravil tři šance svými přihrávkami, když je celkově vybídl ke střele po přihrávce desetkrát.

Při základním počtu hráčů na obou stranách měla Olomouc s Navrátilem na ledě nad soupeři mírnou střeleckou převahu, ale tvořila si mnohem lepší šance. Navrátil měl totiž podíl očekávaných gólů 68 %, což přetavili Hanáci za jeho účasti ve dva vstřelené góly a inkasovali jednou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz