1210. start v extralize! Kdo říkal, že byl poslední? směje se Ptáček

Foto: Antonín Vydra

30. ledna 2018, 22:51

Adam Bagar

Před sezonou ukončil bohatou hráčskou kariéru, ale v taháku s Kometou se na jedno střídání senzačně vrátil do extraligového kolotoče. Bývalý bek František Ptáček se svou tradiční dvojkou na zádech oblékl dres Sparty a nastoupil ke svému 1210. utkání mezi tuzemskou elitou! "Bylo to pěkné jak pro mně, tak i pro fanoušky a kluky v kabině, kteří koukali, co tam zase dělám," usmívá se.

Dvaačtyřicetiletý obránce vypadal před úvodním buly hodně natěšeně. Nastoupil ve formaci s Petrem Kalinou, Lukášem Klimkem, Lukášem Pechem a Miroslavem Formanem a ještě před úvodním buly si se svými novými parťáky něco domlouval. "Říkal jsem jim, že bychom mohli sehrát signál, ale nevyšlo to," líčí František Ptáček, jenž se po vyhraném buly zmocnil kotouče. "To bylo dobré, ale zrovna na tomhle jsme se nedomlouvali," culí se.

Na ledové ploše O2 areny nakonec strávil 32 sekund. "Byl bych tam i déle, ale všichni kluci, ze Sparty i Komety, už šli střídat, tak by vypadalo blbě, kdybych já nešel," pokračuje pobaveně Ptáček, který si po konci kariéry ještě občas zajde zahrát hokej. "Ale takové, kde se nestřídá tak rychle, proto jsem byl z toho celkem překvapený." Ale nepřemýšlel, že by oproti původní domluvě protáhl svůj 1210. start v extralize na víc než jedno střídání.

"32 sekund na ledě? Byl bych tam i déle, ale všichni kluci, ze Sparty i Komety, už šli střídat, tak by vypadalo blbě, kdybych já nešel."

"Bylo to takhle domluvené a je těžké to měnit. Sice jsem ještě chvíli zůstal na střídačce, ale to bylo tím, že mi bylo blbé jít přes obránce. Dobře vím, jaké to je, když tam někdo chodí. Takže jsem čekal na pauzu a proběhl pryč," popisuje Ptáček po svém posledním extraligovém utkání. "Kdo říkal, že bylo poslední? Vždyť termín uzavření soupisek je až ve středu o půlnoci," usmívá se zkušený obránce, který by se nejspíš nebránil roli jakéhosi žolíka.

"Přiznávám, že bych se tomu nebránil, ale není to pro mě to nejdůležitější. V současné době pracuju s mládeží a dodělávám si nějaké vzdělání, abych se tomu mohl věnovat na sto procent. Někteří bývalí hráči jsou teď manažeři a už si dělali srandičky, když viděli, jak jsem se dostal do formy. Ale spíš je to takové z hecu, ze srandy," přiznává František Ptáček, který oblékl dres Sparty po dlouhých devíti letech. Celkem za ní odehrál 711 zápasů.

Sestřih utkání HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

"Nejvíc mi utkvělo v hlavě asi utkání, když Sparta sebrala Vsetínu titul. Tehdy ve třetím finále dával jediný gól David Výborný," vyhrkne Ptáček, který s pražským klubem slavil celkem čtyři mistrovské tituly. A právě na tenhle vzpomínají ve Spartě asi nejraději. "Bylo to hodně silné, dokázali jsme porazit do té doby neporazitelný Vsetín. A příjemné pro mě bylo i to, když jsem jako kapitán mohl pozvednout pohár," pokyvuje František Ptáček.

Ten dnes působí jako trenér sparťanské mládeže. "Šel jsem do toho s rozpačitým očekáváním, ale chytlo mě to. A když jsem se teď připravoval na tu událost, tak jsem chodil s klukama i do výstroje. Ten kontakt a bezprostřední reakce mají něco do sebe," má jasno bývalý obránce. Ten se na chvíli zase vžil do role hráče. "Byl to příjemný návrat. Ještě pár sekund před koncem jsem věřil, že i vítězný," hlásí po porážce Sparty 3:4 v prodloužení.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz