1210. zápas v extralize! Ptáček se vrátil do Sparty, nastoupí proti Kometě

Foto: hcsparta.cz

29. ledna 2018, 13:17

Adam Bagar

Třaskavou bitvu Sparty s Kometou oživí přítomnost bývalého obránce Františka Ptáčka, který před sezonou ukončil hráčskou kariéru a vrátil se do pražského klubu, kde působí jako trenér mládeže. Bývalému sparťanskému kapitánovi, jenž s klubem slavil čtyři extraligové tituly, bude věnován předzápasový ceremoniál. Následně sehraje jedno střídání a nastoupí tak ke svému 1210. utkání mezi tuzemskou elitou. Ve 42 letech.

„Rozhodli jsme se tuto událost pojmout jako návrat Františka Ptáčka do Sparty a věnovat mu ceremoniál před utkáním. Vzhledem k tomu, že se na jedno střídání zapojí do hry, zaokrouhlí počet svých startů v nejvyšší soutěži na 1210 utkání,“ vysvětluje na klubovém webu tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek s tím, že zápas s Kometou byl pro tuto akci vybrán cíleně.

„Jinou variantu jsem ani nechtěl řešit, Sparta je klubem mého srdce a jsem rád za tuhle šanci. Vrátil jsem se do známého prostředí v nové roli a mezi řadu bývalých spoluhráčů.“

„Jedná se totiž o poslední extraligové působiště našeho navrátilce a taky věříme, že tradičně velmi exponovaný duel s Brnem nabídne dobrou kulisu pro tuto výjimečnou událost,“ dodává Zetek k utkání věnovanému Františku Ptáčkovi. Ten ve Spartě odehrál 710 zápasů, další starty sbíral v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Hradci Králové a naposledy v Brně.

František Ptáček si zatrénoval s reprezentací

Kariéru zakončil v prvoligovém Kladně, brusle pověsil na hřebík před touto sezonou. „Už se mi nechtělo nikam dojíždět, a tak jsem čekal na vyjádření Kladna. Když mi řekli, že chtějí jít jinou cestou s mladšími hráči, tak jsem se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry a přesunul se k trénování. Jsem rád, že přišla nabídka ze Sparty,“ přiznává dvaačtyřicetiletý Ptáček.

Foto: hcsparta.cz

„Jinou variantu jsem ani nechtěl řešit, Sparta je klubem mého srdce a jsem rád za tuhle šanci. Vrátil jsem se do známého prostředí v nové roli a mezi řadu bývalých spoluhráčů. Je super, že je ve Spartě, ať už u mládeže nebo u áčka, tolik trenérů, kteří jsou s klubem pevně spjatí,“ má radost Ptáček, který má po boku Tomáše Hamary na povel tým mladších dorostenců.

Milá událost, moc se těším a věřím, že si mě ještě fanoušci pamatují

Teď se ale znovu vžije do role hráče, se svou tradiční dvojkou na zádech nastoupí do třaskavé bitvy Sparty s Kometou. Ve 42 letech sehraje 1210. extraligový duel, víc jich má na kontě jen plzeňský zadák Petr Kadlec. „Bude to pro mě velmi milá událost, samozřejmě se moc těším. Věřím, že si mě ještě fanoušci pamatují,“ usmívá se před krátkým návratem mezi elitu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz