19. sraz fanoušků: pití piva pro Oceláře, lano šlo fanynkám Motoru!

7. července 2015, 12:00

Jakub Kudláč

Už podevatenácté se setkali hokejoví fanoušci různých klubů na společném srazu, který tentokrát pořádal Fanclub zlínského hokeje. Do rekreačního areálu na Pahrbku v nedalekých Napajedlích zavítalo na 350 hokejových nadšenců z Česka, Slovenska a Rakouska.

Na sraz dorazili fandové z nejrůznějších lig, byly zde vidět dresy od extraligy až po krajský přebor. Z nejvyšší české soutěže na akci chyběli pouze zástupci Brna, Plzně a Hradce Králové. Setkání započalo už v pátek, kdy všichni probrali uplynulou sezónu a vyposlechli skupinu Pexeso.

Sobota patřila sportu. Dopoledne se někteří vydali na in-linových bruslích podél břehu řeky Moravy, jiní zase v extrémně horkém počasí využili v areálu přítomného jezera a osvěžili se. Nechyběla také zábava v podobě minigolfu či petangu.

Po obědě se šlo soutěžit. Do finále v přetahování lana se dostali několikanásobní vítězové z Litvínova, proti nim stály Ladies Motor. Hokejovým fanouškům nedělalo problém vytvořit parádní atmosféru, která doprovázela vyrovnaný souboj. Avšak někdo vyhrát musel, a překvapivě se to podařilo právě holkám z Českých Budějovic. Souboj na šlapadlech vyzněl pro posádku Orlů Znojmo, která triumfovala s časem 3 minuty a 24 sekund.

Typicky hokejovou soutěž – pití piva na čas – vyhrála štafeta Ocelářů, která za sebou nechala druhé Ropáky z Litvínova a třetí Chomutov. Soutěž v oblékání brankářské výstroje byla vyrovnaná až moc. Třetí místo obsadil zástupce Vsetína, ovšem o prvenství musela rozhodnout až hra „kámen, nůžky, papír,“ zástupkyně Zlína i zástupce Motoru totiž nasadili helmu ve stejném čase. První kolo losu zůstalo opět bez vítěze, nakonec však byla šťastnější domácí fanynka s přezdívkou Kenny.

Poslední disciplína byla soutěž těch, kteří vždy při zápase doprovázejí atmosféru svými údery do bubnů. Už to vypadalo, že si vítězství odvezou buď Bílí Tygři nebo Sparta, nakonec však domácí Zlín vytáhl svůj trumf. Šestnáctiletý bubeník Kuba předvedl své umění a dle ohlasů nebylo o vítězi pochyb. Dav jej nakonec donutil i ke skoku rybičky a zopakování akce. „Na hokeji bubnuje už šest let, takže mě vítězství v jeho první takovéto soutěži nijak překvapilo,“ dodal jeho kolega z kotle přezdívaný Legenda.

 

Následně se na akci ukázali zlínští úřadující mistři ve sledge hokeji, kteří předvedli tento sport a dali návštěvníkům možnost vyzkoušet posadit se do saní. Večer se losovala tombola, ve které byl jako hlavní cena olympijský dres Tomáše Hertla z roku 2014 podepsaný všemi hráči. Ten nakonec putuje do Českých Budějovic. Následovalo promítání s hokejovou tématikou. Fandové vzpomněli na Nagano, každý extraligový tým poté měl během své hymny své TOP momenty historie.

Nedělní dopoledne přálo výletům. Účastníci si mohli vybrat mezi ZOO na Lešné, Napajedelským hřebčínem či zámkem. Odpoledne nastalo fotbalové střetnutí Čechy versus Morava. Šťastnější nakonec byli první jmenovaní, kteří vyhráli těsně 1:0. „Největší úspěch však je, že jsme všichni přežili,“ shodli se dočasní fotbalisté. Češi dokonce získali putovní pohár, jenž se našel po třech letech v Českobudějovické restauraci.

Poslední večer byl ve znamení hudby. Nejprve vystoupila kapela Betonika, která poté přenechala pódium známému Alkeholu. „Paráda, jsou tu výborní lidi a výborné prostředí, takže Alkehol je spokojen. Supr!“ pověděl zpěvák skupiny Ota Hereš. A jak je na tom Hereš s hokejem? „Já osobně jsem takový antisportovní typ,“ prozradil. V kapele je však hokejovým fanouškem kytarista Petr Buneš, jehož oblíbeným týmem jsou Zlín a Kladno. „Na Kladně jsem ale nikdy nebyl. Ovšem Zlínu jsme i dokonce hráli po jejich prvním titulu,“ vzpomíná kytarista přezdívaný Kuna.

Akce se vyvedla na jedničku. „Byla to tu paráda, nad organizací smekám, jenom trošku vše kazilo až moc dobře objednané počasí, ve kterém jsme se grilovali. Ale asi lepší, než kdyby pršelo,“ pověděl za všechny David Šimon z Litvínova. „Akce se z pohledu organizátorů velmi povedla. Jenom to extrémní horko lidem vadilo,“ pověděl jeden z organizátorů Radek Pobuda. „Žádný větší problém jsme na akci neřešili,“ doplnil Pobuda. Za rok se již 20. mezinárodní sraz hokejových fanoušků koná v Litvínově.

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz