235 minut bez inkasovaného gólu? Will: Je radost teď v Liberci chytat

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Čekalo se, zda Ján Lašák natáhne fantastickou šňůru bez inkasované branky na 240 minut a přiblíží se tak rekordu Vladimíra Hudáčka, ovšem liberečtí trenéři do reprízy posledního finále nasadili Romana Willa. Také z něho vyzařovala obrovská pohoda, která nyní Bílé Tygry zdobí. Zdálo se, že počtvrté v řadě neinkasují, v závěru však Willa překonal Vrána, jenž zastavil sérii tygří neprůstřelnosti na více než 235 minutách! "Jednou to přijít muselo," ví Will po výhře 4:1.

Mladou Boleslav porazili 3:0, Plzeň dokonce 5:0 a naposledy doma udolali Karlovy Vary 2:0. U všeho byl slovenský gólman Ján Lašák, který odjížděl na Spartu s třemi nulami v řadě. Asi každý kouč by mu dal šanci také v O2 areně, jenže Bílí Tygři mají natolik výbornou a hlavně vyrovnanou brankářskou dvojici, že si Filip Pešán mohl dovolit ukázat na mladšího Romana Willa, jenž navázal na vynikající výkony Jána Lašáka.

„Máme sestavený plán a ten funguje. Je výborné, že ho trenéři dodržují, což by se v mnohých týmech nestalo. Tady nám oběma věří a nemají důvod dlouhodobý plán měnit. Takže jsem už dlouho dopředu věděl, že budu na Spartě chytat,“ prozrazuje čtyřiadvacetiletý gólman, jenž se do klece Bílých Tygrů dostal po dlouhých šestnácti dnech. Zápasový rytmus mu přesto vůbec nechybí, když občas vypomáhá Benátkám nad Jizerou.

"Nelze hrát deset zápasů za sebou bez obdržené branky. Jednou ta série musela skončit."

„WSM Liga je kvalitní soutěž. Pro mě je nesmírně důležité být každou druhou noc na ledě při zápase. Potřebuju to jako sůl,“ přiznává Will, který letos odchytal šest extraligových střetnutí a stejně jako Lašák si drží parádní statistiky. „Jsme rádi, že se o nás tým může opřít. Jsem rád, že vyhráváme a nálada v týmu je super. S Jánkem se určitě shodneme, že je teď radost chytat za naším týmem. Vše funguje skvěle,“ pokyvuje Will.

„Fakt paráda. Obránci hrají zodpovědně, útočníci se vracejí a blokují střely. Je pro nás radost za hráči stát a užívat si to,“ líčí spokojený mladík. Ten ve druhé části vytáhl asi svůj klíčový zákrok po samostatném úniku Jaroslava Hlinky, který mohl snížit na 1:2. „Určitě to byl jeden z důležitých okamžiků. Ne, že bych ho měl načteného, ale v tu chvíli jsem si moc věřil a ustál to. Někdy to tak gólmani mají, že vědí, kam to půjde,“ hlásí.

Už se zdálo, že Will na horké půdě udrží čisté konto, ale v závěru ukončil parádní libereckou sérii bez inkasované branky útočník Petr Vrána. Bílí Tygři tak dostali gól po nevídaných 235 minutách a 38 sekundách. „Opravdu mě to ani nemrzí, odvedli jsme bojovný, týmový výkon. Ta nula jde mimo mě, fakt ji neřeším,“ přiznává Will, jenž aspoň nemusí sahat do peněženky. „Ale rozhodně jsem to nepustil naschvál,“ usmívá se.

„Je fakt, že by si na mě pokladník počkal s nějakou pokutou, ale zaplatil bych ji rád,“ dodává Roman Will. Letní posila Bílých Tygrů aspoň výrazně přispěla k prodloužení vítězné série, po níž se Liberec vyhoupl už na třetí místo extraligové tabulky. „Jsme rádi, že naše vítězná šňůra pokračuje. Musíme být realisté, nelze hrát deset zápasů za sebou bez obdržené branky. Jednou ta série musela skončit,“ zakončuje Will po výhře 4:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz