3:0 a hradecký kolaps. Špatný výkon od začátku, běduje Dragoun

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Takhle poslední tým tabulky nehraje, uznale vzkázali fanoušci Mountfieldu těm litvínovským po nervydrásajícím nedělním večeru. Verva na ledě dalšího favorita prohrávala o tři góly, přesto nakonec slavila vítězství! Mohlo být už v šedesáti minutách, ale i dva body mají cenu zlata – pro Severočechy jsou letos vůbec prvními z venkovních kluzišť.

Pokud hledali cestu ven z krize, tak ji našli proti těm nejméně očekávaným soupeřům. Hokejisté Litvínova tahali sérii devíti porážek, pak ale doma přetlačili Brno i Plzeň a po vítězství sahali i proti Liberci. Třízápasovou domácí šňůru následoval trip do Hradce, který měl jasně nejlepší formu z celé extraligy. Vyhrál sedmkrát v řadě!

„Hlavní bylo, že jsme uhráli první třetinu jenom na 1:0, protože Hradec většinou na každého vlétne. A taky že jsme hráli útočný hokej, žádného zanďoura. Myslím, že tohle nemumíme hrát. Musíme hrát dopředu a dávat nějaké góly,“ říká František Lukeš.

Dragoun: Aspoň bod, podali jsme špatný výkon

Verva byla od začátku aktivní, přesto se zápas vyvíjel opačným směrem. První gól dostala po 80 sekundách, ve druhé třetině přišly další dva. Za stavu 3:0 pro domácí už se pomalu zdálo, že je po zápase. Jenže to ani náhodou nebylo. „Bylo důležité, že jsme rychle dali na 3:1. Pak jsme využili přesilovku, a hned srovnali. Trenér nám říkal, že jsou hratelní a že nic neznamená, že prohráváme 0:3,“ hlásí Lukeš. „Tenhle mančaft ukázal charakter!“ dodává šťastně.

Domácí v tu chvíli jenom koukali. „3:0 je super výsledek, měli jsme to udržet. Vůbec se nám to nepovedlo, velká škoda,“ ví Michal Dragoun, jenž zapsal gól a přihrávku. Jenže ztracený náskok ani není tím hlavním, co Mountfield mrzelo. „Litvínov byl od začátku lepší, my jsme dali trochu šťastné góly. Podali jsme špatný výkon, proto to tak dopadlo,“ nešetří hradecký útočník sebekritikou. Přitom vývoj skóre zdánlivě mluví úplně jinak... „Ještě můžeme být rádi za ten bod, který jsme udělali, když jsme v závěru prohrávali.“

Východočeši působili, jako by už byli vymačkaní. Poslední tři týdny neměli ve svém kalendáři žádnou pauzu. A další pohromy se valily. Hned v prvním střídání se jim – minimálně na pár týdnů – zranil Jiří Šimánek, v kritickém období postrádali kvůli osobnímu trestu Bedřicha Köhlera. I proto na snaživou a rychlou hru soupeře stačili míň a míň.

„Scházel nám ten náš typický důraz, bruslení. Možná už nám trochu chyběly síly po té náročné sérii. Někteří jsme byli v Bernu, bylo toho teď doopravdy hodně, hrálo se skoro obden. Nechci se na to vymlouvat, ale je možné, že to byl jeden z faktorů,“ přemýšlí Dragoun.

Vítězná krasojízda ovšem nemohla trvat věčně. Jestli tohle má být pro Mountfield výchovná facka, pak byla ještě docela něžná. „Každý by chtěl vyhrávat pořád, ale to nejde. Akorát škoda, že to přišlo doma. Teď nás čekají čtyři venkovní zápasy, takže jsme chtěli vyhrát, aby to pak bylo lehčí,“ podotýká. „Hrajeme až v pátek, tak si konečně trochu odfrkneme.“

A odpočinek asi přivítá i Litvínov. Během osmi dnů šly všechny jeho čtyři zápasy do prodloužení a tři až do nájezdů! „Je to strašně náročné, hrát tenhle hokej dopředu dozadu, a čtyřikrát ještě prodloužení. Nedokážeme to zlomit a vyhrát za tři body. Musíme na to nějak přijít,“ burcuje Lukeš. Jenom to chce přes týden neztratit formu, kterou pod Krušnými horami konečně našli.

Sestřih utkání Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz