Baláž: Němci nás hodně překvapili. Ale nepustili jsme je k ničemu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

18. srpna 2018, 10:34

Martin Voltr

(PIEŠŤANY, od našeho zpravodaje) Dostal hlavní úkol: Udržet na uzdě první německou formaci. Ale když sbíráte bod na zápas, čeká se od vás i ofenzivní příspěvek, přestože jste obránce. A Ondřej Baláž ho naplnil, české sedmnáctce vystřelil svým druhým gólem v Piešťanech nejhubenější vítězství.

Pamatujete si z poslední doby výhru 1:0?
To asi ne. Ale my jsme měli za úkol hrát trpělivě, hlavně z obrany, což se nám povedlo. A ty šance jsme si vytvořili. Padla tam jenom jedna, ale hlavně jsme to hráli z obrany.

Akorát první třetina nebyla úplně povedená, Němci měli puk většinu času na hokejkách.
Měli, ale my jsme je měli pěkně rozebrané a nepouštěli je to nějakých větších šancí. Hlavně jsme se snažili nepropadat. Pak se to obrátilo na naši stranu.

Ve druhé třetině už jste postupně získali sebevědomí i dopředu.
Jo, měli jsme výborný pohyb v útočném pásmu. Potvrdilo se nám to, co nám trenér říkal: Že když budeme mít ten pohyb, tak z toho si budeme vytvářet šance. A nepustili jsme je vlastně k ničemu.

Stačil váš gól. Co při něm bylo klíčové?
Séba Malát to dostal za bránou a hned od brankové čáry to dal na mě. Proti mě nikdo nevyjel, bylo to všechno stažené dolů. Tomáš Chlubna s Michalem Gutem tam byli výborně na clonu, takže gólman nic neviděl. Tak jsem vystřelil a padlo to tam.

Foto: Laco Duračka

Na vaší radosti pak bylo vidět, jak to z vás spadlo. Takové: Konečně!
Jo, měli jsme už tlak skoro celou třetinu. Doufali jsme, že tam něco spadne. Jak říkal trenér, když budeme hrát trpělivě, tak nám to vyjde.

Říkali jste si pak, že zrovna v tomhle zápase by jeden gól mohl stačit?
Ano, hlavně jsme nechtěli bláznit. Nechtěli jsme jim nasypat další tři čtyři, ale pořád hrát stejně. Dozadu jsme celý zápas hráli výborně, takže jsme to udrželi a 1:0 stačilo.

A nula pro Honzu Bednáře je hodně cenná. Ve středu vychytal Američany, předtím měl i jiné dobré zápasy, ale čisté konto mu pořád chybělo.
Přesně. Hrozně jsme mu přáli, aby konečně chytil tu nulu. S Američany nás neskutečně podržel, teď to samé. Chytá výborně a tu nulu si zasloužil.

Připravovali jste se na první formaci Němců?
Jo, viděli jsme pár videí, jak hrají v útočném pásmu a přesilovky. Měli jsme za úkol si pořád držet svého hráče, nebláznit, a uhlídali jsme je. Dohrávali jsme je a dalo by se říct, že jsme jim hokej znechutili.

Zdá se ale, že tenhle německý ročník má kvalitu. Vám se proti nim taky neprosazovalo vůbec snadno.
Hodně nás překvapili. Když jsme přijeli, tak jsme se s Němci nikdy nepotkali, a hrajou výborně. Nečekali jsme to. Mají výborný tým jak do ofenzivy, tak v defenzivě.

Foto: Laco Duračka

Po třech zápasech máte na kontě sedm bodů. To je solidní, že?
Máme to pořád ve svých rukou, ten cíl, se kterým jsme sem přijeli. Což znamená vyhrát turnaj. Když v neděli vyhrajeme, tak jsme první. Teď těch bodů zatím stačí a budeme se to snažit urvat do vítězného konce.

Do volného dne je tohle vědomí dost uklidňující...
Určitě. Tím, že jsme vyhráli, budeme mít odpočinek bez stresu a užijeme si den volna. Odpočineme si a připravíme se na rozhodující zápas v neděli.

Hodně potřebujete zregenerovat? Jak se cítíte?
Určitě je to vysilující, ty tři zápasy byly hodně náročné. K tomu to počasí, pořád teplo, jak na hotelu, tak na zimáku. Jsme vyčerpaní, ale odpočineme si a do neděle půjdeme zase s plými silami.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz