Bednář ve Slavii končí, Tomica se Sklenářem odcházejí za Růžičkou

Foto: Lenka Rybaříková, hc-slavia.cz

26. května 2015, 15:15

Adam Bagar

Nové trenérské duo Pavel Hynek – Milan Razým čeká na Slavii těžký úkol vrátit tým zpátky do elitní tuzemské soutěže, obzvláště poté, co většina zkušených opor dala přednost extraligové štaci, případně zahraničním nabídkám. A zdá se, že v Edenu nezůstane ani zkušený Jaroslav Bednář, jenž nabídku klubu odmítl. "Do budoucna ale budeme rádi, když změní názor. Pokud projeví zájem, dveře u nás bude mít otevřené," hlásí sportovní manažer Luděk Bukač mladší.

"Předložili jsme Jardovi nabídku, aby dál pokračoval, ale on ji odmítl," mrzí Luďka Bukače na klubovém webu pražské Slavie, kterou opouští útočníci Marek Tomica, Jakub Sklenář, Jan Stránský a Michal Poletín. "Všichni od nás obdrželi nabídky a dali nakonec přednost extraligovým týmům," potvrzuje Bukač už známé odchody čtyř útočníků, kteří míří do Chomutova, Liberce a Plzně.

Tomáši Divíškovi pak skončilo hostování a v týmu nepokračuje ani Miroslav Holec. "Měli jsme o něj zájem, ale hráč preferuje zahraniční angažmá," říká Luděk Bukač mladší. Naopak v jednání je pořád působení Václava Pletky nebo Maďara Jánose Vase. A s jistotou se z hostování vrací Tomáš Micka i Tomáš Jiránek. "Další hráči jsou pak před podpisem smlouvy," přibližuje dále Bukač.

Ten do nejvyšší soutěže uvolnil Davida Šticha a Jana Holuba. "Klub se rozhodl je uvolnit. Jejich kontrakty byly pro první ligu příliš vysoké," vysvětluje Luděk Bukač. Sešívaný dres v následující sezoně neobléknou ani Petr Šenkeřík, Juraj Valach a Jakub Šulc s Janem Novákem. "Další smlouvu jsme jim nenabídli," říká sportovní manažer Bukač, jenž přivedl obránce Petra Punčocháře.

A jak už jsme informovali, velké změny lze čekat v brankovišti Slavie, kde vedení po odchodech Dominika Furcha a Adama Svobody hledalo náhradu. Gólmanem číslo jedna bude zkušený Alexandr Hylák, jenž v posledních dvou sezonách slavil mistrovský titul se slovenskými Košicemi. Dvojkou je zatím mladík Dominik Frodl. Loňská trojka David Novák míří do druholigového Tábora.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz