Blesková posila pro Benátky, ve WSM Lize vypomůže zkušený Pletka

Foto: rytirikladno.cz

V tabulce WSM Ligy jsou na dvanáctém místě, hokejisté Benátek nad Jizerou se po slušném vstupu do sezony ocitli v útlumu. Trenér Čelanský má navíc potíže vytvořit patřičnou sestavu, mimo jiné proto, že v prvním týmu Liberce mají potíže s marodkou. Proto se hodí blesková posila, dres Benátek oblékne útočník Václav Pletka. Bývalý reprezentant hostoval počátkem ročníku v Kladně, kde sehrál osm utkání a zaznamenal jeden gól, následně ale u Rytířů skončil.

Teď míří na další štaci ve druhé nejvyšší soutěži. "Václav Pletka k nám přichází na hostování do konce sezony a měl by nastoupit už do dnešního utkání na Slavii," řekl klubovým stránkám manažer týmu Bartoloměj Salanský. Středočeši půjdou v Praze do boje od 18 hodin a pokusí se vydolovat nějaké bodíky. Bilance soupeřů je vyrovnaná - ve druhém kole vyhrála Slavia doma 2:0, následná odveta vyzněla pro Benátky 3:1.

Václav Pletka by měl pozvednout ofenzivu, v minulosti býval hodně produktivní, platil za kvalitního koncového hráče. Odchovanec hokeje v Mladé Boleslavi se rozhodl pro tuto variantu možná i proto, že to nemá za angažmá daleko. Středočeši hrají domácí utkání v Benátkách, ovšem jinak kompletní příprava probíhá v Liberci, kde klub úzce spolupracuje s tamními Bílými Tygry. 

Od letošní sezony mají Benátky vazby i na Spartu a Mladou Boleslav, nicméně i přesto nemá trenér Čelanský zrovna na výběr při tvorbě sestavy. Vzhledem ke zdravotním potížím libereckých opor nemohou Bílí Tygři aktuálně uvolnit Schwarze, Říhu, Jonáka, Lakatoše, po zranění už se ve WSM Lize nebude rozehrávat Vlach. Brankář Lukáš pro změnu pravidelně chytá ve Spartě, příležitost tedy dostávají mladíci Hosnedl s Vackem.

Mladý tým Benátek potřebuje také zkušenosti, Pletka jich bude mít na rozdávání nejvíc, i když třeba Jan Plodek nebo Daniel Špaček toho v extralize také nestihli zrovna málo. "O Vencovi víme, že má něco za sebou. Je to špičkový hráč, od kterého si slibujeme, že zvýší naši mizernou střeleckou potenci. Dále věříme, že nám pomůže s výchovou našich kvalitních, avšak ještě mladých hokejistů. Chceme, aby je vedl a předal zkušenosti," uvedl pro web Benátek sportovní ředitel Jan Slivka.

Start bývalého hokejisty Philadelphie, Dynama Moskva, Třince, Liberce, Karlových Varů, Českých Budějovic či Plzně, s níž v roce 2013 získal mistrovský titul, v novém angažmá je přitom pikantní. Ještě loni totiž Pletka oblékal dres Slavie, sehrál za ní 25 utkání s bilancí šesti gólů a osmi nahrávek. Teď právě v Edenu prožije premiéru coby útočník Benátek...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz