Blesková výměna: Holík jde do Komety, Bruslaři mají Němce a Nahodila

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

V tuzemských soutěžích končí 31. ledna přestupní termín, extraligové kluby mají posledních několik hodin na to, aby před finišem sezony doplnily kádry. K zajímavé výměně přistoupili zástupci Mladé Boleslavi a Komety Brno. Z města aut odchází reprezentační útočník Petr Holík (na snímku), který míří do Komety. Opačným směrem se naopak vydávají jiní ofenzivní hráči Lukáš Nahodil a Vojtěch Němec. "Ve všech případech jde o dohodu na zbytek této sezony," konstatuje boleslavský sportovní manažer Jaromír Látal.

Oba kluby se snaží vylepšit útočnou fázi, věří, že uvedená změna přijde do dalších bojů vhod. Středočeši vyhráli čtyřikrát v řadě, jenomže pak podlehli Pardubicím a v neděli doma Liberci. Nutně potřebují zabrat, aby stihl předkolo play off. "Výměnu jsme udělali i s ohledem na zdravotní stav hráčů," upozorňuje Látal.

Na marodce stále zůstává Tomáš Knotek, zatím není fit Martin Procházka. "Uvolnili jsme Jordana Samuelse, potřebujeme útok doplnit. Lukáš Nahodil je šikovný centr, který umí dát gól, což v minulosti ukazoval v Pardubicích," říká boleslavský sportovní manažer. Za Bruslaře už v tomto ročníku nastupoval Vojtěch Němec. "Hrál výborně, navíc na věc musíme brát i s ohledem na vývoj v tabulce. Vojta už u nás absolvoval deset utkání," dodává.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Každá výměna musí mít význam pro obě strany, za dvojici útočníků Bruslaři poskytli Petra Holíka. Zlínský odchovanec začínal ročník v ruském Čerepovci, ale brzy po startu KHL se rozloučil. Z mnoha nabídek si koncem září vybral tu od Mladé Boleslavi, kde podepsal víceletou smlouvu s tím, že bude jedním z dispečerů ofenzivy Bruslařů, Holík za ně sehrál 38 extraligových utkání, připsal si šest branek a 13 nahrávek.

Teď zvedá kotvy, tuzemskou nejvyšší soutěž bude hrát ve třetím klubu. "Věříme, že trejd může pomoci všem. Byla to velmi rychlá akce. Hráči se k novým týmům připojí v úterý, pracujeme na vyřízení všech náležitostí tak, aby mohli hned nastoupit do utkání 45. kola," informuje Jaromír Látal. Mladou Boleslav čeká duel v Plzni, Kometa se představí na Spartě.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Holík vymění boj o desítku za působení v ambiciózní Kometě, které aktuálně patří v tabulce čtvrtá příčka. Lukáš Nahodil a Vojtěch Němec naopak pomohou Bruslařům. Nahodil v letošním ročníku sehrál 28 zápasů a zaznamenal čtyři asistence, Vojtěch Němec má bilanci 44 utkání, jedenáct gólů a devět nahrávek. Do Mladé Boleslavi jde v tomto ročníku už podruhé, od poloviny listopadu do druhé reprezentační pauzy stihl zmíněných deset startů a zaujal mj. souhrou s Jakubem Klepišem či produktivitou v přesilovkách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz