Bobr Plšek zářil. Kluci říkali, že mě na týden pošlou do lázní, směje se

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Ambiciózní Valašské Meziříčí se po nedávné trenérské výměně zvedá. Tamní vedení odvolalo z funkce hlavního kouče Davida Handla a na jeho místo dosadilo Tomáše Pařízka, jenž si prozatím může libovat nad výkony svých svěřenců. Bobři po povinném domácím triumfu nad Brnem naprosto šokovali druhou Porubu, když na jejím ledě zvítězili vysoko 6:2 a slavili vůbec první venkovní výhru v sezoně. "O tomhle se nám ani nesnilo," září brankář Lukáš Plšek, který byl hlavní hvězdou zápasu.

"Do Poruby jsme jeli s obrovskou pokorou, vždyť jsme dosud z venkovních zápasů dovezli jen bod. Ale od rána jsem se cítil velice dobře. V Porubě se mi navíc poslední sezony celkem daří," prozrazuje třiatřicetiletý gólman po překvapivém triumfu. "Ustáli jsme úvodní tlak, dali rychlé góly, něco mě potom trefilo a hlavně kluci hráli nesmírně obětavě. Takové hokejové zázraky se prostě někdy dějí," líčí spokojený Lukáš Plšek.

"Ani jsem nechtěl konec, protože mě to moc bavilo. Takový zápas máte jednou za sezonu."

Právě on držel hosty v klíčových okamžicích nad vodou a předvedl několik opravdu parádních zákroků, hlavně ve druhém dějství. "Bylo důležité, že jsme tam dostali jenom jednu branku a do závěrečné třetiny šli s vedením 3:2. Poruba totiž měla dost šancí a kdyby vyrovnala na 3:3, tak by už zápas nepustila. V závěru jsme to výborně ubojovali," pokyvuje Plšek, který si od svých spoluhráčů vyslechl jenom samá slova chvály.

"Kluci po zápase říkali, že mě asi pošlou na týden do lázní, protože se prý z toho budu dlouho vzpamatovávat. Taky už vlastně táhnu snad devátý zápas za sebou. Ale jsem za to rád. Někdy taková utkání jsou. Proti Porubě jsem si opravdu hodně věřil. Ani jsem nechtěl konec, protože mě to moc bavilo. Takový zápas máte jednou za sezonu a jsem rád, že mi to vyšlo zrovna teď," těší oporu Valachů po překvapivém vítězství 6:2.

Když se vymění trenér, tak první zápasy jsou vždycky dobré. Těžíme z impulsu

Bobři tak navázali na sobotní domácí výhru nad poslední Technikou a po výměně trenérů jsou stoprocentní. "Už hraju hokej nějaký ten pátek a vím, že když se vymění trenér, tak první dva, tři zápasy jsou vždycky dobré. Tým tak dostane nový impuls, právě z něj těžíme. Ale nesmíme usnout na vavřínech a zkusit jet dál v podobném duchu," velí Lukáš Plšek, který si zatím práci čerstvého lodivoda Bobrů Tomáše Pařízka chválí.

"Každý trenér má svůj rukopis. Teď trénujeme víc střelbu, protože jsme nedávali góly. Tlačíme se víc do brány a prostě zatím nám to klape. Jsme spokojeni. Uvidíme, jak to půjde dál," hlásí Plšek. Bobři jsou aktuálně předposlední, ale před sezonou měli větší ambice. "Nechytili jsme začátek a ven jezdili jen na výlety. Ale sezona je dlouhá a na pátý, šestý flek se ještě můžeme dostat, abychom se pak vyhnuli Porubě a Vsetínu."

Rivalita? Valmez musí pochopit, že Vsetín je teď někde jinde. Hraje si svou ligu

Právě na vsetínském Lapači působil v kuse posledních osm sezon. "Vsetín letos trénuje ráno, udělali z toho profesionální tým, a já mám dobrou práci, které jsem se nechtěl vzdát. Když mi potom zavolali z Valmezu, tak jsem ani minutu neváhal. Mám to deset minut od baráku. Jsem rád, že zase po dlouhé době chytám všechny zápasy a hokej si užívám. Jsem fakt spokojený, máme super partu," prozrazuje zkušený brankář.

A jak vnímá rivalitu mezi oběma valašskými kluby? "Ta už je podle mě dávno pryč. Valmez musí pochopit, že Vsetín je nyní někde jinde a hraje si svou ligu," má jasno Plšek. "Akorát mě mrzí, že jsem na Lapači nedochytal. Pořád tam koukám po známých a nesoustředím se na hokej. Ale potěšilo mě, že mě tam fanoušci několikrát vyvolávali. Moc jsem si to užil a udělalo mi radost, že na mě nezapomněli," zakončuje Lukáš Plšek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz