Bojovník Vantuch řádil, Mountfield dobře zná. Motivace byla, připouští

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Tygři v souboji s Hradcem Králové nezaváhali a výrazně se tak přiblížili k zisku Prezidentského poháru. Velký podíl měl na výhře Lukáš Vantuch, který ještě v minulém ročníku na východě Čech působil. Nejprve skóroval a poté i asistoval, na osobní výkon přesto nemá ani pomyšlení. „Nebudu zápas hodnotit podle gólu nebo asistence, dělám to podle výhry nebo prohry," prozrazuje.

Útočník Tygrů sehrál fantastický zápas. Souhra se Svačinou a Bartovičem mu sedla, už v osmé minutě oslavoval první branku. „Moc dobře jsme věděli, jaký soupeř přijede, a jakým způsobem v poslední době hraje. Věděli jsme, že se mu daří, a myslím, že jsme se na něj výborně připravili. Chytli jsme dobře začátek, což utkání de facto rozhodlo," řekl Lukáš Vantuch po závěrečné siréně.

"Prvních deset, patnáct minut jsme hráli tak, jak jsme hráli a Hradec tahal za kratší konec. Jsme rádi, že jsme vedení dokázali udržet. V kabině jsme se shodli na tom, že zápas bude zkouškou před play-off. Dobře jsme se nahecovali, začátek jsme chytli výborně, z čehož jsme vytěžili dva góly. Začátek rozhodl a to jsem si osobně nemyslel. Říkal jsem si, že to bude až závěrečné a vyrovnané dějství. Ján Lašák nás vzadu navíc výborně podržel," pokračoval silový forvard.

Vantuch si následně připsal ještě asistenci u druhé tygří branky, víc Liberec nepotřeboval. Vedení si udržel až do samotného konce a na čele extraligy mají modrobílí už devítibodový náskok. Souboj byl přitom pro centra třetí formace pikantní, ještě v minulé sezóně totiž oblékal dres Hradce.

„Samozřejmě vím, kdo proti nám hraje. Nějaká motivace tam byla, ale maximálně před zápasem. Poté už se člověk soustředí jen sám na sebe a musí hrát jako každé jiné utkání. Každopádně jsem věděl, že Hradec hraje ve výborné formě a chtěl jsem, aby se mi utkání povedlo," prozrazuje hráč oblékající dres s číslem 97.

A osobní výkon? Na ten Lukáš Vantuch vůbec nehledí. „Určitě jsem po zápase spokojený. Každopádně nebudu zápas hodnotit podle gólu nebo asistence, hodnotím ho podle výhry nebo prohry. Máme vítězství, proto duel je nálada velmi pozitivní," říká na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz