Boleslav angažovala sedm posil. Končí ale Urban nebo Voráček

Foto: Zdena Bobková, bkboleslav.cz

Mladá Boleslav získala brankáře Jana Růžičku (USHL), obránce Davida Němečka (Plzeň), Oldricha Kotvana (Zlín), Jiřího Říhu (Jihlava), Ronalda Knota (Slavia) a útočníky Petra Mrázka (Kometa) s Tomášem Knotkem (Mountfield). Z ročního působení v Kanadě se vrací mladíci Ondřej Najman a Pavel Kousal.

V Bruslařském klubu naopak skončili brankáři Tomáš Halász s Janem Lukášem, obránci Jan Holub, Jiří Kučný, Marek Trončinský, Tomáš Voráček a útočníci Ivan Ďurač, Vít Jonák, Tomáš Pospíšil a Tomáš Urban

Na nových posilách Mladé Boleslavi je znát, že sportovní manažer Luděk Bukač v posledních dvou sezonách působil v prvoligové Slavii. Ze druhé nejvyšší soutěže totiž vytáhl perspektivní mladíky.

Ronalda Knota vedl přímo v Edenu. Moc dobře tedy ví o jeho potenciálu. Knot odehrál v letošním ročníku za Slavii 58 zápasů, ve kterých zapsal 19 bodů (4+15). V předcházející sezoně byl ještě produktivnější. I když je mu 22 let, na čas byl slávistickým kapitánem. „Je to obránce, který ve svém ročníku patří mezi to nejlepší v republice. Má zkušenosti z mládežnických reprezentací, na Slavii dlouhodobě předváděl velmi dobré výkony. V posledních dvou letech patřil v první lize k nejlepším obráncům. Má velmi dobré předpoklady být ještě lepší," řekl Bukač pro bkboleslav.cz.

„Ronald Knot patřil v posledních dvou letech v první lize k nejlepším obráncům."

Petra Mrázka zná zase z Třebíče, kde dvaadvacetiletý útočník hostoval z brněnské Komety (letos 34 utkání, 14+15). V závěru letošní sezony působil Mrázek v Olomouci (18 zápasů, 1+1).

O Jiřím Říhovi se toho letos napsalo mnoho. Byl možná nejlepším hráčem WSM Ligy – v základní části stanovil nový střelecký (20) i bodový (44) rekord mezi obránci a měl výrazný podíl na jihlavském postupu mezi elitu. Jeho střela od modré je prostě parádní. „Říha byl dle mého názoru vůbec nejlepším hráčem celé první ligy. Je to hráč s obrovským potenciálem, který nám jako obránce pomůže jak svým ofenzivním laděním, tak důrazem v defenzívě. Na Jirku Říhu hodně spoléháme," prozrazuje Bukač.

Vynikající ranou se chlubí i Oldrich Kotvan, který přichází ze Zlína. O jeho podpisu smlouvy s Bruslařským klubu jsme psali dříve zde.

„Říha byl dle mého názoru vůbec nejlepším hráčem celé 1. ligy. Je to hráč s obrovským potenciálem."

Dalším nadstandardním extraligovým hráčem, který se upsal Mladé Boleslavi, je jednadvacetiletý obránce David Němeček. Letos naskočil ke 37 zápasům za Plzeň (0+9). „V play off hrál v první obranné dvojici a s Kadlecem odehrál vynikající zápasy. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, je to bek s velkým potenciálem. Je důrazný před bránou a dost si od něj slibujeme," komentuje Bukač na klubových stránkách.

Foto: Petr Vančura, hc-slavia.cz

Výraznou posilou do ofenzivních řad je sedmadvacetiletý centr Tomáš Knotek, který zazářil v letošním play off. Za Mountfield sehrál 63 utkání s bilancí 19+11. „V play off byl nejlepším hráčem Hradce. Do hry máme hodně koncových hráčů-praváků, leváka potřebujeme, hlavně do přesilovek. Taky trochu doufáme, že naváže na spolupráci s Pacovským a Stříteským, se kterými se dobře zná z mládežnických reprezentací," věří Bukač.

Sedmá nová tvář je vlastně staronová. Po dvou letech v zámořské USHL se do Mladé Boleslavi vrací brankář Jan Růžička. „Honza je odchovanec, jsme rádi, že se rozhodl pro návrat domů. Pro nás je to dobrá volba. Doufáme, že naváže na to, co předváděl v Americe," těší Bukače. Brankářskou dvojici vytvoří s Brandonem Maxwellem. Jan Lukáš končí.

„Tomáš Knotek byl v play off nejlepším hráčem Hradce."

Ze zámoří se navíc zpátky do Čech vrátili nadějní útočníci Ondřej Najman a Pavel Kousal.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz