Boleslav ještě bez Tarkkiho, zato s Rittichem. Podívat se byl i Vrbata

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

21. července 2016, 10:19

David Jahoda

Několik extraligových celků už zahájilo přípravu na ledové ploše a výjimkou není ani Mladá Boleslav. Kouč Bruslařů František Výborný přivítal na ledě téměř kompletní kádr, chyběli zraněný Jan Holub, Jakub Klepiš, který se připojí k týmu později, a čerstvá brankářská posila z Finska Tuomas Tarkki, jenž se k Mladoboleslavským přidá v pondělí 25. července. Na ledě naopak nechyběly jiné posily a v kleci byl dokonce k vidění gólman David Rittich, loňská jednička Bruslařů, která se v Mladé Boleslavi připravuje na své působiště v zámoří. Tréninkovou jednotku byl z pozice diváka omrknout Radim Vrbata.

Ve středu 20. července odstartovali hráči Mladé Boleslavi pravidelnou přípravu na ledové ploše před nadcházejícím extraligovým ročníkem. Proč pravidelnou? Několikrát se totiž Bruslaři sklouzli už i v červnu. Vloni se postarali o jedno z největších překvapení soutěže, když ve čtvrtfinále přešli přes Hradec Králové a v semifinále se utkali proti pozdějším mistrům z Liberce. Podobného úspěchu by tým z města automobilů jistě rád dosáhl i letos. Stejně jako v případě ostatních týmů i kádr Bruslařů poněkud změnil kabát, budou se muset obejít bez několika důležitých mužů počínaje kapitánem Výborným, konče brankářem Rittichem.

>> Náhrada za Ritticha? Mladá Boleslav přivedla zkušeného Fina Tarkkiho

Kromě dvou jmenovaných opustila střední Čechy trojice Rýgl, Klimenta, Bárta, která zamířila do Pardubic. Citelnou ztrátou je bezpochyby také odchod reprezentanta Jarůška. Krátce po konci uplynulého ročníku ale vedení Mladé Boleslavi začalo pracovat na náhradách za odcházející hráče a nutno podotknout, že k Bruslařům přišla velice zvučná jména. V čele stojí Petr Vampola, který na konci uplynulé sezony slavil s Libercem extraligový titul, obránci Jan Hanzlík, David Štich a Tomáš Pastor nebo útočníci Tomáš Pospíšil s Jakubem Orsavou.

Jako blesk z čistého nebe pak přišel odchod ověřené brankářské jedničky Davida Ritticha, který neodolal volání z NHL a upsal se Calgary Flames. I přesto se však Rittich na prvním tréninku Boleslav ukázal, s Bruslaři se bude připravovat do konce července, následně jej čeká ještě pár dní v rodné Jihlavě, pak odletí do zámoří. Dlouho se čekalo, koho na jeho post Mladoboleslavští přivedou, až před několika dny se vytasili se zkušeným Finem Tuomasem Tarkkim. Právě on a ještě další dva hráči se středečního mítinku na ledě ještě nezúčastnili.

„Kromě brankáře Tarkkiho chyběli jen Jan Holub, který je po lékařském zákroku, a Jakub Klepiš, jenž se k týmu připojí ještě o něco později. Jinak jsme kompletní,“ pověděl pro oficiální web mladoboleslavského klubu trenér František Výborný. Zkušený kouč také poodkryl, čemu se se svými svěřenci na středeční tréninkové jednotce věnoval. „Zaměřovali jsme se spíše na dovednostní prvky, na které v sezóně někdy není tolik času a možná i chuti. Když prohrajete, tak se vám do těchto věcí druhý den moc nechce. Trénink zatím nebyl tak náročný,“ prozradil muž, který v minulosti vedl třeba Spartu nebo České Budějovice. 

Na tréninku se už pouze v pozici diváka ukázal David Výborný, ještě do nedávné doby kapitán Mladé Boleslavi, který už několik týdnů pracuje pro Bruslaře v nové roli sportovního manažera. Na trénink bruslařského klubu se byl podívat i bývalý majitel Radim Vrbata. Ten po vypršení smlouvy ve Vancouveru Canucks stále nemá jasno o tom, kde bude v příští sezoně působit. Údajně má čtyři nabídky z NHL, vyloučen ale prý není ani jeho návrat do Evropy. S hokejisty Mladé Boleslavi, jak už je zvykem, stráví během přípravy nějaký čas, k týmu by se měl připojit během pár dní.

Radim Vrbata sleduje trénink Mladé Boleslavi

Radim Vrbata sleduje trénink Mladé Boleslavi | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Před startem nového ročníku odehrají Mladoboleslavští celkem jedenáct zápasů, z toho čtyři budou v Lize mistrů, do které se jim v uplynulé sezoně povedlo kvalifikovat. První přípravný zápas čeká Bruslaře v pátek 29. července, hostit budou Kladno. Následovat budou duely proti Litoměřicím, Slavii, Plzni, Českým Budějovicím a dvě klání s obhájci titulu z Liberce. Ligu mistrů odstartuje Mladá Boleslav 16. srpna proti mužstvu Junosť Minsk, druhým sokem ve skupině bude švédské Växjö. V prvním extraligovém kole, které je na programu 9. září, čeká Bruslaře repríza čtvrtfinále proti Hradci Králové.

Zápasy BK Mladá Boleslav před sezonou 2016-17

29.07. 11:00 BK Mladá Boleslav – Rytíři Kladno
02.08. 11:00 BK Mladá Boleslav – HC Stadion Litoměřice
04.08. ??:?? Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
09.08. 10:30 BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha
11.08. 17:00 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec
16.08. 18:00 Junosť Minsk – BK Mladá Boleslav (Liga mistrů)
18.08  20:00 HC Växjö Lakers – BK Mladá Boleslav (Liga mistrů)
21.08. 17:00 BK Mladá Boleslav – HC Växjö Lakers (Liga mistrů)
30.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň
02.09. 17:30 BK Mladá Boleslav – ČEZ Motor České Budějovice
06.09. 18:00 BK Mladá Boleslav – Junosť Minsk (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz