Boleslav našla centra, na hostování z Energie získala Radima Hrušku

Foto: hokejkv.cz

22. července 2015, 14:22

Adam Bagar

Tak dlouho ho hledali, až konečně našli. Nebylo žádným tajemstvím, že vedení extraligového klubu BK Mladá Boleslav usilovalo o centra, kterého nakonec ukořistilo v Karlových Varech. Z lázeňského města přichází do bruslařského klubu na roční hostování zkušený útočník Radim Hruška, ten v nejvyšší české soutěži sehrál už víc než pět stovek utkání a nejen trenér František Výborný si tak od něj hodně slibuje.

"Radim má díky svým fyzickým parametrům velmi dobrý tah na branku a taky je důrazný před ní," říká sportovní manažer Jaromír Látal na adresu Hrušky. Ten je přesně tím typem, kterého bruslaři sháněli. "Jak už bylo několikrát řečeno, máme nyní v kabině atmosféru, která funguje, a na které nám záleží. Radima dobře znají trenéři a i oni stáli o to, aby k nám přišel," přiznává Látal v tiskové zprávě.

Třicetiletý novic boleslavského souboru působil poslední dvě sezony v Karlových Varech, ale ani v jednom případě s nimi nenakoukl ani do předkola play off a musel bojovat o záchranu v elitní tuzemské soutěži. A ani jeho osobní statistiky nebyly takové, jak by si přál. Vždyť za dvě sezony nasbíral na západě Čech pouze 29 bodů za 16 branek a 13 asistencí. Přitom ještě pět roků zpátky platil za střelce.

Tehdy působil v brněnské Kometě a během sezony 2010-11 zaznamenal 45 bodů za 23 gólů a 22 asistencí, extraligu si na českých kluzištích zahrál ještě doma na Vsetíně i ve Vítkovicích a v cizině, při svém jediném zahraničním angažmá, okusil slovenskou elitní soutěž ve Skalici. V první lize Hruška, který má za sebou účast na MS dvacítek, hájil barvy moravskoslezských klubů z Opavy, Olomouce, Brna nebo Havířova.

K týmu by se měl připojit už v pátek, kdy je na programu první trénink na ledě. Na něm se má kromě Hrušky ukázat třeba i Mitja Robar, jenž se dosud připravoval doma ve Slovinsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz