Boleslav vstoupila do přípravy bez Výborného, s týmem trénuje i Vrbata

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

24. července 2015, 15:29

Adam Bagar

Kvůli stavebním úpravám na svém stadionu začali hokejisté Mladé Boleslavi s přípravou na ledě o den později, než původně předpokládali. Trenér František Výborný měl k dispozici celkem šest formací, jež rozdělil do dvou skupin. Na půdě středočeského klubu se představil mimo jiné Radim Vrbata, jenž se s bruslaři připravuje na nový ročník NHL. Naopak na ledě chyběl tahoun David Výborný, který se k týmu připojí až na pondělním tréninku.

Po sezoně, v níž postupem do play off dosáhli historického úspěchu, udělali v bruslařském klubu minimum změn. Novými akvizicemi v Mladé Boleslavi jsou obránci Marek Trončinský a Tomáš Voráček nebo Tomáš Urban s Radimem Hruškou, který před časem přišel z Varů. Naopak mezi odchozími bude František Výborný jen těžko nahrazovat Michala Broše, jenž se rozhodl po uplynulém ročníku ukončit kariéru.

"Takového hráče jen tak nenahradíte. Měl velkou roli nejen na ledě, ale také v kabině," líčí boleslavský lodivod pro ČTK. Naopak kvituje to, že vedení klubu dokázalo udržet obránce Václava Kočího, Jana Holuba nebo brankářskou jedničku Martina Růžičku. Pokračuje také syn hlavního trenéra David Výborný, který na prvním tréninku nebyl přítomen. Do přípravy se tak poprvé zapojí až na pondělním tréninku.

Naopak po boleslavském ledě se proháněl zkušený útočník Radim Vrbata. Hokejista NHL se ve středočeském týmu připravuje na nový ročník zámořské soutěže. V něm už nebude mít na starost záležitosti v boleslavském klubu. V létě totiž dospěl ke zjištění, že klub je na takové úrovni, že není možné se na jeho řízení podílet ze zámoří. Proto zatím skončil jako spolumajitel klubu, jeho podíl odkoupil Jan Plachý.

Svěřenci trenérů Výborného a Jelínka mají na programu celkem deset přípravných utkání, to první sehrají už ve čtvrtek 30. července na ledě pardubického Dynama. Kromě toho se bruslaři představí na kvalitně obsazeném turnaji ve slovenském Martině a v generálce na elitní tuzemskou soutěž pak v domácím prostředí vyzvou Plzeň. Atraktivní bude jistě také domácí vystoupení s německým Wolfsburgem.

Přípravná utkání Mladé Boleslavi na sezonu 2015-16:

30.07. 18:00 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
04.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice
08.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – EHC Wolfsburg
11.08. 18:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
13.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec
21.08. 19:30 MHC Mountfield Martin – BK Mladá Boleslav (turnaj v Martině)
22.08. 14:00 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK (turnaj v Martině)
23.08. 14:00 HC 05 Banská Bystrica – BK Mladá Boleslav (turnaj v Martině)
27.08. 18:00 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
03.09. 18:00 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz