Bouřka ve Varech, hráči přišli o půlku platu! Vaněk: Pohár přetekl

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovy Vary předvedly ve 49. kole další z řady svých bezkrevných domácích zápasů. Po kvalitním úvodu, v němž se po několika brejcích prosadil Tomáš Rachůnek, snaha a píle západočeských hokejistů opadly. Vítkovice daly do konce druhé třetiny pět branek a utkání ovládly v pohodě 5:1. Hosté se díky výhře dotáhli na tři body na předkolo, Energie je poslední, na nebarážovou pozici ztrácí devět bodů.

Na nastalou situaci zareagoval generální manažer Energie Miroslav Vaněk a přišel na pozápasovou tiskovou konferenci. „Dovolil jsem si přijít na tiskovou konferenci, protože některé věci, které dnes dozrály vrcholu, nehodláme už dále přecházet,“ oznámil na úvod svého projevu.

Jedním z prvních opatření je snížení hráčských výplat o padesát procent. „Toto platí zpětně od 1. 2. 2016 a vztahuje se to tedy na únor, březen a duben. V případě, že zachrání extraligu v Karlových Varech, vše se jim doplatí, v případě, že nikoliv, tak o to přišli,“ popsal Vaněk bezprostředně po skončení duelu s Vítkovicemi.

„Trenéři vyberou dvacet statečných a ti tady ve Varech zachrání hokej. Ostatní mě nezajímají.“

Redakce hokej.cz chtěla ihned po zápase oslovit kapitána týmu Radima Bičánka, ten ale dle tiskového mluvčího klubu Jiřího Holého na rozhovor přijít nechtěl. Za tým se tedy vyjádřil jeden z asistentů kapitána Michal Gulaši. „Musíme ve své hře změnit úplně všechno. Chybí nám pohyb, střelba, tlačení do brány. Na ledě nemáme energii,“ litoval Gulaši. Na otázku, proč na zmíněných slabinách nezapracují a v zápase se jim nevyhnou, pronesl: „Kdybych to věděl, tak bych vám to řekl. Sami se ptáme proč, ale nejsme schopni si odpovědět.“

V tu dobu ještě nevěděl o prohlášení generálního manažera Vaňka. „Dnešním dnem nám došla veškerá trpělivost a hráči budou pod takovým tlakem, že to ještě nezažili. Snažili jsme se mužstvo pořád dávat nějak dokupy, dnes ale pohár přetekl,“ pronesl Vaněk smutně a nezapomenul poděkovat obchodním partnerům, sponzorům a v neposlední řadě i fanouškům.

Energii s největší pravděpodobností čeká baráž, na kterou dostane trenérská dvojice Mlejnek – Antonik kompletní kádr včetně hráčů z hostování ve WSM Lize. „Budou hrát pouze ti, co se budou chtít o Karlovy Vary porvat. Trenéři vyberou dvacet statečných a ti tady ve Varech zachrání hokej. Ostatní mě nezajímají,“ oznámil generální manažer, který má tuto pozici v karlovarské Energii již 25 let.

Směrem do budoucna se podíval i Gulaši. „Musíme sklopit uši a začít fárat. Nic jiného nám nezbývá. Nechtěl bych se vyjadřovat k atmosféře v kabině, věřím, že se dokážeme spojit a jít za tím společným cílem. Myslím si ale, že baráž je ještě daleko, k tomu si můžeme něco říct, až to doopravdy nastane,“ vyhrknul ze sebe 29letý bek.

Energii čeká v posledních třech kolech základní části Litvínov venku, Hradec Králové doma a 52. kolo na ledě lídra z Liberce. Ke všem těmto zápasům už hráči západočeského týmu pojedou s polovičními platy a s pomyslným nožem na krku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz