Brabenec si užil návrat do Komety: Máme na to, abychom zase vítězili

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

4. února 2017, 15:00

Adam Bagar

Po dlouhých šesti letech oblékl dres mateřské Komety navrátilec Kamil Brabenec, který po příchodu ze slovenských Nových Zámků ukázal, že i ve svém věku na extraligu stále má. Brňanům přispěl asistencí k zisku bodu za porážku s Vítkovicemi 2:3 po prodloužení. "Výsledek je trochu kaňkou, ale jinak jsem si návrat strašně moc užil," přiznává čtyřicetiletý útočník.

"Těšil jsem se vlastně už od úterka, když mi řekli, že budu hrát. Jsem moc rád, že mohu být zase zpátky. Opravdu si to užívám," září Kamil Brabenec. Ten oblékl brněnský dres po dlouhých 2161 dnech, na vítkovickém ledě se představil ve třetí formaci po boku Vojtěcha Němce a Alexandra Malleta. "Kouč pak přeházel formace, takže jsem šel z levého křídla na centra. Těch deset minut ve třetí třetině s Markem Kvapilem a Hynkem Zohornou bylo skvělých."

Právě tato trojice zařídila necelých devět minut před třetí sirénou zasloužené vyrovnání. "Akce tři na dva se nám povedla. Sehráli jsme to dobře, já jsem stáhl oba beky a Marek našel výborně Hynka, který zavěsil," popisuje Brabenec, jenž po návratu mezi tuzemskou elitu předvedl velmi dobrý výkon. Ten ozdobil právě nahrávkou na trefu znamenající zisk bodu. "Akorát mě mrzí má šance ve druhém dějství, mohl jsem ji proměnit a vypadalo by to jinak."

Ačkoli během květnového MS oslaví už 41. narozeniny, tempu Tipsport extraligy stále v pohodě stačí. "Slovenská extraliga není fyzicky vůbec jednoduchá soutěž, ti kluci v ní umějí bruslit stejně jako tady a jsou fyzicky silní. Když to tak řeknu, nejsou to žádní žebráci. Trošku problém je jenom u mladších kluků po taktické stránce. Nejsou tam tak dokonali v tom, aby si plnili své role. To je trošku rozdíl, ale fyzicky je to stejné, takže jsem neměl problém," hlásí.

Kometa ošklivě přišla o Krejčíka. Věděl jsem, že je zle, říká Kvapil »

Kamil Brabenec zamířil na jih Moravy ze slovenských Nových Zámků v podstatě jako náhrada za Martina Havláta. "Bohužel jeho třísla to nevydržela. Je to obrovská škoda pro Kometu, protože takový hráč je k nezaplacení. S Martinem se nemůžu srovnávat, ten má úplně jinou kariéru než já. Nejsem ten, který by ho měl nahradit. Každý jsme úplně jiný. Nehraju si na to, že jsem přišel spasit Kometu," usmívá se bývalý hokejista Českých Budějovic, Plzně či Vsetína.

Když naposledy hájil barvy brněnského klubu, bojoval o udržení mezi elitou. Teď je situace jiná a Kometa patří k favoritům na zisk mistrovského titulu. "Chci jí pomáhat a je mi úplně jedno, jestli to bude v první, ve druhé nebo třetí lajně. Chci prostě hrát a ten hokej si užívat. Je mi dost roků na to, abych se nenervoval a abych si to užíval," vypráví Brabenec po porážce 2:3 v prodloužení. Brňané tak natáhli své čekání na tříbodovou výhru už na sedm střetnutí.

Derby pro Hradec, Plzeň sfoukla Zlín. Kometa padla, narazila i Sparta »

"Myslím, že ve Vítkovicích jsme nepředvedli špatný výkon. Věřím, že se od něj odrazíme. Tento mančaft má určitě na to, aby zase vyhrával," líčí Brabenec s tím, že se teď v Kometě snaží hledat pozitivní věci. "I po zápase za námi přišli trenéři a neslo se to v pozitivním duchu, hlavy nahoru. Je potřeba eliminovat chyby, aby jich bylo co nejméně, víc se snažit chodit do branky a hlavně proměňovat šance. Potom to bude dobré," uzavírá čtyřicátník Kamil Brabenec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz