Břeclav ve druhé lize končí, klub řeší přesun licence do jiného kraje

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

8. června 2016, 12:01

Adam Bagar

S městem se na větší finanční podpoře nedohodl a spasitele nenašel ani z řad širší veřejnosti. Podnikatel Patrik Vašíček, který posledních pět sezon zabezpečoval chod břeclavského klubu, sice soutěžní licenci propadnout nenechal, na konci působení tamních Lvů ve druhé lize to ale nic nemění. Břeclav, jejíž barvy v uplynulém ročníku hájil třeba i Marek Ivan, mizí z druholigové mapy po osmi sezonách.

Vašíček vstoupil do břeclavského klubu v roce 2011, za pět let do něj nasypal mnoho milionů, kromě peněz ho provozování tamního hokeje stálo spoustu času i nervů. „Mrzí mě reakce lidí, které jsem si přečetl na internetu. Plivali špínu na bývalého kouče Michala Konečného, z toho je mi špatně! Tyhle nenávistné komentáře byly posledním hřebíčkem do rakve a rozhodl jsem se, že skončím,“ prohlásil před časem Vašíček.

Chcete mě? Hokejový klub v Břeclavi je zdarma k převzetí. Značka: Spěchá »

„Sám sobě se divím, že jsem tam tolik let vydržel. Už to nebylo udržitelné. Nedá se nic dělat, nic netrvá věčně. Břeclav je, jaká je. Ať děláte cokoliv, je to špatně. Lidé se nikde neangažují a raději si dají dvě piva, než aby si zašli na hokej nebo fotbal,“ kroutí hlavou Vašíček, který se rozhodl zveřejnit výzvu k převzetí druholigového klubu. Zcela zdarma. Přesto dobře věděl, že šance na zachování soutěže v Břeclavi je velmi, velmi malá.

„Vidím to tak na jedno procento. Za pět let, co jsem v Břeclavi působil, nikdo neměl zájem se na financování hokeje podílet,“ řekl tehdy Vašíček. Měl pravdu. A zájem zachovat v Břeclavi druhou ligu neprojevilo ani město, které výraznější podporu hokeji neodkleplo. Dál počítalo s podporou ve výši 750 tisíc korun, k pokrytí sezony jsou však potřeba další necelé tři miliony korun. „Město zřejmě o hokej nejeví zájem,“ myslí si.

Všechno je jinak, druhá liga se po letech vrací k modelu tří skupin »

Brněnský podnikatel licenci na následující sezonu 2016-17 propadnout nenechal, zaplatil ji a nyní čeká, zda o ni některý z klubů projeví zájem. „Zájemce máme, ale příliš tomu nedávám,“ přiznává Vašíček pro hokej.cz. Jméno klubu ovšem prozradil nechtěl. „Mohu jenom říct, že se nejedná o klub z jižní Moravy.“ Tím tak padají spekulace o případném přesunu třetí nejvyšší soutěže do nedalekého Uherského Hradiště.

„Kdy bude jasno? Nejspíš až ve chvíli, kdy budeme muset svazu sdělit, že sezonu nezahájíme, nebo že jsme převedli licenci někam jinam,“ zakončuje Vašíček, který převedl práva celkem sedmnácti hráčů zdarma na občanské sdružení, které v jihomoravském klubu zastřešuje B-tým hrající krajský přebor a také mládež. Po konci Lvů tak bude mít východní skupina druhé ligy s největší pravděpodobností deset členů.

Druhá liga v sezoně 2016-17

Skupina Západ:

HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Vrchlabí, HC Trutnov, HC Draci Bílina, HC Kobra Praha, HC Řisuty, SHC Klatovy, HC Klášterec nad Ohří, HC Baník Sokolov.

Skupina Střed:

HC Lední Medvědi Pelhřimov, SKLH Žďár nad Sázavou, BK Havlíčkův Brod, SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Tábor, IHC Písek, HC Moravské Budějovice 2005, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, HC David Servis České Budějovice.

Skupina Východ:

HK Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Slezan Opava, HC Kopřivnice, SK Karviná, VHK Vsetín, HC Bobři Valašské Meziříčí, VSK Technika Brno, HOKEJ ŠUMPERK 2003, SHK Hodonín.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz