<

Brněnský kouč Kýhos slovně napadl rozhodčí, zaplatí pokutu 30 tisíc

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

27. března 2015, 14:05

Adam Bagar

Zatímco na ledě se úvodní semifinálová partie mezi Litvínovem a Kometou Brno odehrála bez výrazných excesů, v zákulisí to bezprostředně po závěrečném hvizdu pořádně vřelo. Mohlo za to chování brněnského kouče Vladimíra Kýhose, jenž několikrát slovně napadl čtveřici arbitrů, kteří vše uvedli do zápisu o utkání. Kýhosovým počínáním se tak zabývala disciplinárka v čele s Karlem Holým, ten bývalému litvínovskému hokejistovi udělil pokutu ve výši 30 tisíc korun!

Během samotného střetnutí však nic nenasvědčovalo tomu, že by měl kouč Kýhos po závěrečné siréně rozhodčím něco vyčítat. Ani poměr vyloučených 6:8 nebyl pro hostující tým nijak drastický. Zkušeného lodivoda možná spíše štvala těsná prohra a špatný začátek brněnského týmu, který v utkání nakonec padl těsně 2:3. A co se vůbec přesně přihodilo, že Kýhos dostal další pokutu?

Při odchodu svého týmu do šatny přišel ke kruhu rozhodčích, kde pardubické sudí Jana Hribika a Petra Úlehlu slovně napadl. Poprvé, ale nikoli naposledy. Rozhodčí si totiž další spršku ostrých výrazů, které jsou detailně popsány v oficiálním zápise o utkání, vyslechli při průchodu do šaten. Společně s Hribikem a Úlehlou pískali na čarách zkušení sudí Vít Lederer a Rudolf Tošenovjan.

Případem se samozřejmě zabývala také disciplinárka. Ta udělila Kýhosovi finanční pokutu ve výši třicet tisíc korun, přičemž nešlo o premiérový přestupek brněnského trenéra v této sezoně. Klub už před časem pykal za jeho výroky směrem k výkonu rozhodčích, což není v den utkání přípustné. Za porušení ustanovení Herního řádu následovala další finanční pokuta ve výši deset tisíc.

Semifinálová série s Litvínovem je pro brněnského kouče Vladimíra Kýhose možná až příliš pikantní. V tamní organizaci totiž strávil převážnou část svého hokejového života. S Litvínovem získal jako hráč dvě stříbrné medaile a navrch bronz. Dvakrát ho dokonce vedl i v pozici hlavního kouče. Teď ale stojí na opačné straně barikády a dost touží proti svému bývalému zaměstnavateli uspět.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz