Brno se nevzdává! Chceme být první, kdo otočí sérii z 0:3, přeje si Hruška

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

30. března 2015, 22:00

Pavel Kuba

Ještě nikdy se v extralize nestalo, že by tým prohrávající 0:3 na zápasy dokázal sérii dorovnat a nakonec otočit ve svůj prospěch. O zlomení historického milníku se teď bude snažit brněnská Kometa. Nic jiného jí vlastně ani nezbývá. Brňané nezvládli ani třetí duel semifinálové série s Litvínovem a před domácím publikem padli 0:3. Stejným poměrem pak logicky ztrácí v celé bitvě o finálové vstupenky.

Veškerou taktiku Komety v pondělí večer nabourala hned první minuta duelu, chyba mladého obránce Hájka a následný gól Petružálka. „Stala se chybička, která se prostě někdy stává. Byl tam zachycený puk, přečíslení tři na dva, které Litvínovští sehráli výborně. Petružálek to dával prakticky do prázdné brány. Nabouralo nám to plány,“ neskrývá brněnský útočník Jan Hruška.

V zápase vyslal na litvínovského brankáře Francouze dvě střely, stejně jako nikdo z jeho spoluhráčů se ale prosadit nedokázal. „Šancí jsme si vytvořili dost, ale koncovku prostě řešíme špatně. Zároveň nám chybí štěstí. Puky se odrážely tak špatně, že jsme nedokázali dát ani jeden gól,“ trápí Hrušku první semifinálová nula na kontě vstřelených branek.

Je to právě on, od koho se brankový příděl v brněnském týmu taktéž očekává. „Není příjemné, když víte, že od vás se ty góly čekají a ony pořád nepřichází. Naší lajně to nepadalo ani ve čtvrtfinále, to se ale trefovaly jiné formace a postoupilo se. Teď se to samozřejmě řeší více. Prohráváme 0:3 a jsme krok od konce. Není to příjemné,“ pokračuje devětadvacetiletý forvard.

Přesto několik pozitiv si z pondělního mače odnést může. Jedním z nich je povedený tah trenéra Kýhose, který do elitní formace k Tonovi a Hruškovi nasadil Hynka Zohornu místo Vojtěcha Němce. „Hynek naši lajnu oživil, docela nám to fungovalo,“ pochvaluje si Hruška. „Doufám, že na to navážeme hned v dalším zápase, že si znovu vytvoříme šance jako ve třetí třetině, a že nám tam tentokrát něco padne,“ přeje si brněnský rodák.

„Zároveň je příjemné, že si šance vůbec vytváříme. Nejhorší by bylo, kdyby se nic nedělo a my jen po ledě jezdili. Doufám, že se to celé ještě zlomí. Bohužel už není tolik času,“ uvědomuje Hruška.

Ten zatím v semifinále recept na výborně chytajícího Pavla Francouze nenašel. „Chytá parádně. Navíc jejich beci nás k němu nepouští, hrají to moc dobře. Jsou vysocí a silní, dobře čistí před Francouzem prostor, aby to měl snazší. Na druhou stranu poradili jsme si s tím v základní části a musíme si s tím poradit i teď,“ velí autor zatím sedmnácti gólů v letošní sezoně.

Šance na zvrat série stále existuje, byť je ale menší a menší. „Sílu máme, zítra je další den. Jednou se navíc musí podařit otočit sérii z 0:3 na 4:3. Chceme být ti první,“ uzavírá bez ostychu útočník Komety Jan Hruška.

 Sestřih HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz