Bulíř si vystřílel KHL! Liberecký útočník míří za Jandačem do Magnitogorsku

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V Tipsport extralize řádil jako černá ruka, v 11 zápasech letošní sezony stihl 13 gólů a tři nahrávky. Liberecký útočník jasně vládne žebříčku kanonýrů soutěže, další trefy už ovšem nepřidá. Bleskově se totiž stěhuje do ruského Magnitogorsku, jako čerstvou posilu si Bulíře vybral trenér Josef Jandač.

Metallurg má s českými krajánky bohaté zkušenosti. Díky skvělým výkonům v extralize zaujal Magnitogorsk před lety Jan Marek, dres klubu oblékali například také Jaroslav Kudrna, Tomáš Rolinek, Roman Málek, Petr Sýkora, Patrik Eliáš, Martin Čech, Tomáš Chlubna a především Jan Kovář, který ve východních končinách prožil vynikající sezony.

Výčet našinců v organizaci brzy rozšíří Michal Bulíř, s vedením klubu se dohodl na ročním kontraktu. Liberecký útočník zaujal pozorovatele předních týmů ruské Kontinentální ligy. Někteří byli osobně přítomni třeba na nedělním utkání v Hradci, jiní hráče sledovali na dálku. Bulíř měl ve smlouvě s Bílými Tygry dodatek o uvolnění až po této sezoně, vedení klubu mu ale vyšlo vstříc a souhlasilo, aby odešel ihned.

„Tím, že se mi v průběhu sezony dařilo dávat góly a sbírat body, přišel výrazný zájem ze zahraničí a jednal jsem s více kluby. Rozhodl jsem se kývnout na nabídku angažmá v Magnitogorsku, které je pro mě velkou výzvou. Ve smlouvě jsem měl uvedené, že mohu po sezoně v případě zájmu ze zahraničí odejít, ale Filip Pešán mi umožnil odchod i v průběhu sezony, za což mu velmi děkuji. Celé liberecké organizaci patří obrovský dík a jako odchovanec si velmi vážím toho, co pro mě Bílí Tygři v mé kariéře udělal," řekl klubovému webu Michal Bulíř.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Liberecký útočník prožil fantastický start sezony a stal se horkým zbožím, nakonec ho ulovil Magnitogorsk. Klub od léta vede Josef Jandač, pod nímž Bulíř mimochodem začínal před dvěma lety v české reprezentaci. Metallurg shání posily do ofenzivy – mj. proto, že zranění na delší dobu vyřadilo Nikolaje Kuljomina.

Před několika dny přišel do Magnitogorsku ze zámoří Nick Shore, teď se bude k Uralu stěhovat Michal Bulíř. Sedmadvacetiletý liberecký rodák napodobí Tomáše Filippiho, jenž si z Liberce vybojoval smlouvu s klubem v roce 2015. Na soupisce Metallurgu bylo dosud pět cizinců (Shore, Wolski, Ellison, Rasmussen, Pakarinen). Ruský klub následně oznámil, že po dohodě obou stran ukončil spolupráci s Kanaďanem Wojtekem Wolskim

Bulíř by se měl k novému zaměstnavateli připojit co nejdřív, patrně už během víkendu. Pro hokejový Liberec znamená  jeho odchod velkou ztrátu. „Je pro nás bezpochyby velkým oslabením. Hlavně v situaci, kdy si sedl celý útok s Kvapilem a Lencem a táhl naši ofenzivu. Nechceme ale Michalovi bránit v dalším kariérním kroku. Věřím, že se po dobrém zahraničním angažmá vrátí zase zpět do Liberce. Zkušenější a silnější. Přeju Michalovi hodně štěstí v novém působišti. A také, aby se v KHL trvale prosadil," uvedl na stránkách Bílých Tygrů hlavní kouč a sportovní ředitel Filip Pešán.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz