Bulíř srazil Berany hattrickem. Jdeme nahoru, věří liberecký střelec

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Když hrál Liberec se Zlínem naposledy, skončilo utkání vysokou výhrou Severočechů 7:0. A nyní si Bílí Tygři na Beranech opět smlsli. Svého soupeře na jeho ledě porazili 7:2. Velkou měrou se pak o to zasloužil útok Michala Bulíře, který dal celkem pět branek. Samotný Bulíř si připsal svůj druhý extraligový hattrick.

„Říkal jsem si po dvou gólech, že by bylo hezké hattrick po dlouhé době dát, a nakonec mě to trefilo před bránou. Pocit na konci utkání byl krásný. Jsem rád, že to byl vítězný zápas,” těší hvězdu duelu. Liberecký útočník zaznamenal svůj první hattrick v základní části extraligy. Čekal na něj celkem 315 utkání. Ten, který dal naposledy byl totiž z play off 2012 a byl to tehdy i jeho vůbec první zápas ve vyřazovací části.

Jeho třetí branku však musel posvětit až videorozhodčí. „Nevím, jestli jsem to dal bruslí, ale vím že mi to trefilo hokejku. Pak si nejsem jistý, zda mi to šlo ještě do brusle, nebo po hokejce rovnou do brány. Byla to situace, kdy jsem přejížděl brankoviště a jel jsem jenom tak, že mi to tam Kvápa dá a najedou koukám, že je to v bráně,” vrací se ke své třetí trefě Bulíř.

„První gól kluci vybojovali dobrým napadáním. Já jsem jenom napřáhl golfákem k tyči. Byl to vlastně můj první dotek s pukem,” přiznává. „Druhý gól byla výborná práce Ordyho a Lakyho, kdy mi to připravili do prázdné a já jsem to tam jen zametal,” vyzdvihuje svoje spoluhráče střelec hattricku.

Michal Bulíř má nyní na kontě už šest branek a všechny dal v posledních třech zápasech. Jako klíčové se ukázalo, že po zápase s Pardubicemi ho trenér nasadil do lajny společně s Kvapilem a Lencem. „První dvě kola byly z mé strany hrozné. Vůbec to nešlo. Chytil jsem se potom v Chomutově. Trenér to tam trošku přeházel, což mi sedlo víc. Vrátil jsme se na centra a teď to tam padá. Spoustu gólů je ale vypracovaných od kluků v lajně, takže Lenc i Kvapil jsou výborní spoluhráči. Neskutečně jsme si sedli, jak na ledě, tak i lidsky, což si myslím, že je důležité,” zdůrazňuje sedmadvacetiletý útočník.

Bulíř: Náš útok si neskutečně sedl

„My si v té lajně rozumíme. Od té doby, co Kvápa přišel. Znali jsme se a rozuměli si, takže s Kvápou je výborná spolupráce. A pak Lencík, který strašně puků vybojuje. Dělá hrozně moc černé práce a my z toho pak těžíme,” pochvaluje si spolupráci Bulíř. Především díky své úderné lajně se Liberec po dvou prohrách v úvodu vzchopil a nyní má na kontě sérii tří výher.

„Myslím si, že jdeme nahoru. Trošku si to sedlo, na což jsme potřebovali pár zápasů. Od té doby jsme začali dávat góly. Doufám, že si sérii udržíme co nejdéle a potvrdíme to hned v neděli s Boleslaví,” hlásí Michal Bulíř.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz