Byla to holomajzna, přiznává Pech. "Své" Vary potopil potřetí v sezoně

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

14. ledna 2017, 7:50

Adam Bagar

Tenhle zápas si sparťané za rámeček rozhodně nedají. Proti posledním Karlovým Varům nastupovali v roli obrovského favorita, ale nakonec byli rádi za dva body. Ty jim proti svému bývalému klubu tradičně vystřelil kanonýr Lukáš Pech, který rozsekl všechny tři vzájemné bitvy letošního ročníku. "Jsem rád, že mi to tam právě proti Energii padá," culí se po výhře 2:1 v prodloužení.

V úterý si sparťané z extraligového kolotoče odskočili do švédského Växjö, kde fantasticky rozehráli semifinále prestižní CHL a přivezli si cenný triumf 2:1, ovšem už o tři dny později se v domácí soutěži znovu trápili. "Máme teď strašně moc zápasů, hodně cestujeme. Není to pro nás jednoduché. Ale to nás samozřejmě neomlouvá, i když nějaký faktor to může sehrát," říká velezkušený útočník Lukáš Pech.

Duel s Karlovými Vary dlouho nudil, první branku domácí fanoušci viděli až ve 36. minutě hry, kdy se počtvrté za sebou proti Energii prosadil Petr Kumstát. "Byla to taková holomajzna. Vary sice napadají, jsou aktivní, ale špatně se proti nim prosazuje. Praktikují takový bránící styl," líčí třiatřicetiletý útočník. Zdálo se, že jeho tým vedoucí trefa nastartuje, ale místo toho přišlo ve třetí části karlovarské vyrovnání.

Boleslav obrala Oceláře, do vedení jde Liberec. Piráti srazili Kometu »

Hosté dál hrozili, výborně bránili, naopak sparťané se trápili a do šedesáté minuty už nestrhli vedení na svou stranu. "Málo se tlačíme do brány. Když už vystřelíme, tak nikdo před brankou necloní. Ani přesilovky nám nešly, prostě nic moc. Myslím, že máme natolik zkušené hráče, abychom takové zápasy rozhodovali už v základní hrací době," má jasno Lukáš Pech, jenž se nakonec stal spasitelem Pražanů.

Bývalý karlovarský hokejista rozsekl už třetí vzájemnou bitvu s Energií v této sezoně, když v 64. minutě využil přesné nahrávky Petra Kumstáta. Oba se dohromady proti lázeňskému týmu letos zaskvěli už jedenácti body. "Myslím, že je to náhoda," usmívá se Pech, který byl zvolen nejlepším sparťanem v zápase. "Jsem rád, že zrovna proti Varům nám to tam padá," přiznává druhý nejproduktivnější hráč ligy.

Góly TELH: Skvělé sklepnutí Hyky, sólo Rohana či stahovačka Hanzla »

Kuriózně právě v nastavení viděli fanoušci nejvíc zajímavých událostí. "Hra tři na tři je rychlá, hraje se nahoru dolů a když někdo udělá chybu, tak soupeř ji může potrestat. Venca Skuhravý tam měl snad tři dorážky poté, co spadl. Potom David Gríger jel sám a netrefil prázdnou klec. Nedáš, dostaneš. Byl to vyrovnaný zápas o jednom, dvou gólech. Je to ztráta, ale za vítězství jsme rádi," uzavírá s úlevou Pech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz