Celý Litvínov žije hokejem, říká Jiří Šlégr. Kometu čeká žluté peklo

Foto: hokej-litvinov.cz

26. března 2015, 15:15

Adam Bagar

V Litvínově vypukla pořádná hokejová horečka, tamní klub se prokousal po dlouhých patnácti letech až do semifinále a dále živí naději na zisk historicky premiérového mistrovského titulu. A na tohle příznivci, kteří už ve čtvrtfinále zaplnili zimní stadion Ivana Hlinky do posledního místa, rozhodně slyší. Znát to bylo i na frontách, které se tvořily během předprodeje. "Najednou vám přibudou známí, žádostí o lístky bylo hodně," usmívá se Jiří Šlégr před první bitvou s Kometou.

Ačkoli ještě dopoledne zbývalo na pokladnách několik lístků na stání, dá se čekat, podobně jako v sérii s Pardubicemi po střechu narvaný zimák. Ten byl měl vytvořit svým oblíbencům znovu skvělou kulisu. "Byli bychom rádi, kdybyste na první duel přišli oblečeni ve žlutém, abychom společně vytvořili pravé žluté peklo," ozývají se samotní litvínovští hokejisté, kteří euforii samozřejmě vnímají.

"Jsme relativně malé město, které teď celé žije hokejem. Je to příjemné a jsme za to velmi rádi. Společně si děláme s fanoušky radost," prozrazuje zkušený obránce Jiří Šlégr, který si užíval už atmosféru během čtvrtfinále s Pardubicemi. "Myslím si, že lidé fandí ještě více než normálně, protože považují semifinále za velký úspěch. Moc se na to všichni těšíme," potvrzuje bývalý reprezentant.

Atmosféra v Litvínově? Úžasná, nádherná! To se ani nedá popsat

"I když samozřejmě bych raději hrál," dodává jedním dechem Šlégr, jenž v play off pozoruje zápasy přímo ze střídačky. "Nechci si to nechat ujít, protože to je úžasné a nádherné. To se nedá ani popsat," zasní se zkušený hokejista. Ten byl, podobně jako jeho spoluhráči, pod palbou známých, kteří toužili po lístcích. "Bylo toho dost, najednou vám těch známých přibude," usmívá se Jiří Šlégr.

Třiačtyřicetiletý obránce očekává od série s Kometou vynikající hokej. "Myslím, že to budou napjaté a kvalitní zápasy s výbornou kulisou. Věřím, že uspějeme," hlásí Šlégr. I on by rád po sezoně pozvedl Masarykův pohár. Cesta k němu je však stále dlouhá. "Potřebujeme ještě uhrát hodně zápasů, abychom si splnili velký sen, jsme teprve v semifinále," uvědomuje si olympijský vítěz z Nagana.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz