Čermák o CHL, Eratovi i mistrovské kocovině. Na konec kariéry nemyslel

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Skončit se má v tom nejlepším, brněnský kapitán Leoš Čermák však vůbec neuvažoval o tom, že by po mistrovských oslavách s Kometou pověsil brusle na hřebík. V Brně začne už sedmou sezonu! „Po takovém úspěchu mě ta euforie spíš hnala dál do hokeje,“ hlásí zkušený útočník, kterého těší setrvání produktivního Martina Erata v brněnském týmu.

Zatímco Čermák s podpisem nové smlouvy neváhal, v případě Erata nebylo ještě v polovině června jasno, zda bude v Kometě pokračovat. „Martin si dával nějaký prostor na rozhodnutí, ale já jsem od začátku věřil, že ještě rok dá. Jsem rád, že se tak rozhodl, protože je to klíčová osobnost našeho týmu,“ pokyvuje devětatřicetiletý bojovník.

„Martin si dával nějaký prostor na rozhodnutí, ale já jsem od začátku věřil, že ještě rok dá. Jsem rád, že se tak rozhodl, protože je to klíčová osobnost našeho týmu.“

Oba zkušení borci si tak v Brně zahrají Ligu mistrů. Tedy soutěž, ve které Sparta v uplynulé sezoně došla až do finále a udělala českému hokeji skvělou reklamu. Ovšem Libor Zábranský z účasti v CHL nadšený nebyl. Alespoň při oslavách mistrovského titulu, kdy prohlásil, že byl vždy proti ní a prioritou pro Kometu bude Tipsport extraliga.

„Myslím, že to přehodnotil. Chce, abychom v soutěži hráli důstojnou roli a uhráli co nejlepší výsledek. Vždyť budeme reprezentovat klub, město i celou extraligu. Budeme se snažit podat co nejlepší výkony, abychom byli taky dobře nachystaní na ligu. Chceme být úspěšní, na Ligu mistrů se těšíme,“ prozrazuje brněnský kapitán Leoš Čermák.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

V soutěži se letos představí jen ti nejlepší, pro fanoušky se tak stává atraktivnější. „Brněnští příznivci chodí už na přípravná utkání v hojném počtu a vytvářejí nám výbornou atmosféru. Myslím, že CHL nebude výjimkou, zápasy si budou chtít užít.“ Stejně jako mladíci. „Podle mě se zátěž rozloží. Mladých máme dost a zatím hrají výborně.“

Zároveň má Kometa spoustu zkušených borců, jež mají s mezinárodním hokejem zkušenosti. A ty mohou hrát v zápasech s Finy, Švédy a Nory velkou roli. „Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem hrál v zahraničí,“ culí se bývalý hráč Ufy, Novosibirsku a Novgorodu. „Ale jinak máme zkušené hráče a v zápasech by to mohlo být znát,“ doplňuje.

Mistrovská kocovina? Máme natolik zkušený tým, že k tomu nedojde

V Brně po mistrovském titulu, na který čekali dlouhých 51 let, mnoho změn neudělali. Jádro týmu zůstalo, a tak parta kolem kouče Zábranského bude znovu patřit k hlavním favoritům na zlato. „Kádr se extrémně neobměnil, žádná velká čistka neproběhla, tak věřím, že sílu máme. Teď jenom ji přenést i do zápasů,“ velí bývalý reprezentant.

Mistrovské kocoviny, kterou poznali před časem třeba v Litvínově, se nebojí. „Jasně, že známe ty případy, ale máme natolik zkušený mančaft, že k tomu nedojde. Konkurence v týmu je tak silná, že si nikdo nedovolí nic vypustit. Podcenění nehrozí,“ je přesvědčen Leoš Čermák. „Ale obhajoba titulu bude samozřejmě těžká,“ přiznává na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz