Červenka v reprezentaci nebude! Vůjtek místo něj zařadil Zohornu

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Měl být lídrem týmu a dispečerem ofenzivy, ale plány jsou fuč. Roman Červenka se na ruském Channell One Cupu nepředstaví. Hvězda Chomutova se sice objevila v úterní nominaci národního mužstva, jenže kouč Vůjtek posléze musel udělat změnu. Červenka se omluvil ze zdravotních příčin, místo něj byl tedy do výběru zařazen Tomáš Zohorna.

Červenka si v poslední době vede mezi extraligovými mantinely výborně. Vládne produktivitě, kouč Vůjtek s ním pro druhý podnik Euro Hockey Tour počítal. "Roman je vynikající hokejista, nepochyboval jsem o tom, že zase bude patřit k nejlepším. Potřeboval jen trochu času," řekl Vůjtek. Ovšem návrat mistra světa 2010 do národního týmu se zatím nekoná.

Jak hokej.cz informoval mluvčí svazu Zdeněk Zikmund, útočník Pirátů hraje v domácí soutěži s přetrvávajícími zdravotními potížemi, které si příští týden v reprezentační pauze potřebuje doléčit. Pro Vladimíra Vůjtka jde o druhou vynucenou změnu v původním výběru.

Už ve středu se omluvil Marek Kvapil, také útočník chorvatského Záhřebu není zdravotně fit. Místo něj se v mužstvu objevil nováček Tomáš Urban, za červenku nyní Vůjtek zařadil do mužstva Tomáše Zohornu z ruského Chabarovsku, který startoval na listopadovém turnaji Karjala.

Trenér Vůjtek dopředu tušil, že nelze vyloučit změny v týmu. Proto mimo jiné počkal se zveřejněním představ o složení formací i o kapitánovi. Na první akci měl céčko Vladimír Sobotka, jenže ten v KHL nehraje vzhledem k potížím se zády. Zranění vyřadilo také libereckého Michala Řepíka, zdravotní důvody nedovolily zařazení obránce Lukáše Krajíčka. "Máme před sebou ještě dvě extraligová kola, hrají se i zahraniční soutěže. Bližší představy si řekneme, až budeme vědět, že máme všechny nominované hráče k dispozici," připomněl Vůjtek.

Národní mužstvu se sejde v úterý 15. prosince v Praze, první zápas ruského turnaje sehraje ve čtvrtek 17. prosince od 18:30 na ledě O2 areny proti Finsku. Posléze výprava odletí do Moskvy, kde ji o víkendu čekají zápasy proti Švédsku a Rusku.

Článek je aktualizován

Nominace české reprezentace na turnaj Channel One Cup 2015 (17. - 20. prosince 2015, Moskva a Praha):

Brankáři:
Alexander Salák (Novosibirsk, KHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), David Rittich (BK Mladá Boleslav). 

Obránci:
Michal Kempný (Omsk, KHL), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Riga, KHL), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Tomáš Voráček (BK Mladá Boleslav), Jan Rutta (Piráti Chomutov).

Útočníci:
Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk, KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg, KHL), Martin Zaťovič (Toljatti, KHL), Roman Horák (Podolsk, KHL), Tomáš Filippi (Magnitogorsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), Milan Gulaš (Färjestad, Švédsko), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Jan Buchtele (Sparta Praha), Jakub Valský (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Urban (BK Mladá Boleslav).

Náhradníci:
Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL) -  Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Marek Trončinský (BK Mladá Boleslav), Vladimír Eminger (HC Sparta Praha) - Jan Hruška (HC Kometa Brno), Richard Jarůšek (BK Mladá Boleslav).

Generální manažer: Slavomír Lener.
Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.
Asistenti: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Manažer týmu: Martin Loukota.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Lékař: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Michal Truc.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažeři: Zdeněk Zikmund a Martin Procházka.

Program turnaje Channel One Cup 2015:

Čtvrtek 17. prosince 2015:

18:30 Česko - Finsko (Praha, O2 arena)
19:00 Rusko - Švédsko (Moskva, VTB Ice Palace)

Sobota 19. prosince 2015:

14:00 Finsko - Rusko (Moskva, VTB Ice Palace)
18:00 Švédsko - Česko (Moskva, VTB Ice Palace)

Neděle 20. prosince 2015

14:00 Rusko - Česko (Moskva, VTB Ice Palace)
18:00 Finsko - Švédsko (Moskva, VTB Ice Palace)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz