Češi vyrážejí na univerziádu do basketbalové arény ve Španělsku!

30. ledna 2015, 11:30

Adam Bagar

Už v neděli 1. února se na zimním stadionu ve Slaném sejdou čeští reprezentanti, kteří hned o den později zamíří do španělské Granady, dějiště 27. Světové zimní univerziády! Pod vedením trenéra Jaroslava Lišky postupně v základní skupině změří síly se Slováky, domácími Španěly a nakonec Číňany. "Budu spokojený, když postoupíme do bojů o medaile," má jasno dlouholetý univerzitní lodivod českého národního týmu.

Nominace na Světovou zimní univerziádu se každoročně netvoří vůbec jednoduše. "Za ta léta už jsem na to připravený. Jednoduché to určitě není. Je to o vůli klubů a osobním kontaktu s hráči. Pokud prvoligový hráč studuje, tak jsme rádi, když nám ho klub uvolní. Ve druhé lize byly reakce příznivé a v juniorské extralize také příliš není problém s uvolněním," prozrazuje Jaroslav Liška.

Jeho tým se představil na dvou kempech a sehrál už dvě přípravná utkání. "Hráli jsme nejprve s takovým mixem juniorky a prvního týmu Kladna a pak s juniorským týmem Chomutova. Obě utkání jsme vyhráli a kluci naznačili, že jsou tým. Ale ve hře máme samozřejmě věci, které se budeme snažit vylepšit, i když je na to krátká doba," líčí trenér, který svolal své ovečky na 1. února.

Španělsko je exotická země, o jejich hokeji nemám vůbec přehled. I to, že turnaj je připravený ve stánku na basketbal, bude zajímavé.

"V neděli máme mítink ve Slaném, kde rozebereme náš herní systém a fungování týmu. V pondělí odlétáme, čeká nás první trénink v dějišti univerziády a ve středu hrajeme první zápas se Slováky. Myslím, že ten bude klíčový a naznačí hodně o tom, kam bychom mohli směřovat," uvědomuje si Liška, jenž se svou družinou dál změří síly ještě s domácími Španěly a také s Číňany.

"Prvním krokem bude vyhrát skupinu a pak si budeme dávat postupné cíle. Budu spokojený, když postoupíme do bojů o medaile. To je cílem asi každého týmu. Ale nemáme informace, jak třeba vypadají týmy Ruska nebo Kanady. Jezdí s kvalitními hráči z výběrů provincií nebo uniervzit," přemýšlí nad sílou svých soupeřů, ale také nad dějištěm letošního 27. ročníku zimní univerziády.

Loni se český tým představil v Itálii a letos dokonce ve Španělsku. "Je to exotická země, o jejich hokeji nemám vůbec přehled. I to, že turnaj je připravený ve stánku na basketbal, bude zajímavé. Ale hráli jsme tak už v Číně," prozrazuje Liška, který by se rád podíval i na jiné disciplíny. "Času je sice málo, ale nějaké krasobruslení nebo rychlobruslení bychom vidět mohli," zakončuje.

Nominace české reprezentace na Světovou zimní univerziádu (1. – 15. února v Granadě, Španělsko):

Brankáři:
Patrik Polívka (Plzeň), Jiří Sláma (Žďár nad Sázavou).

Obránci:
Josef Kolda (Žďár nad Sázavou), Filip Švaříček, Dominik Šteiner (oba Kobra Praha), Jan Škvor (Pardubice), Mikuláš Zbořil (Přerov), Filip Vojáček (Kometa Brno), Jakub Peslar (Poruba), Michal Gutwald (Kladno).

Útočníci:
Dominik Novák (Kobra Praha), Petr Školoud (Přerov), David Zachar, Lukáš Vrána, Rostislav Vaněk (všichni Poruba), Jan Müller (Kadaň), Jan Dalecký (Kladno), Petr Hučko (Hvězda Praha), Daniel Arnošt (Sparta Praha), Milan Valášek (Kolín), Filip Matějka (Moravské Budějovice), Michal Brzobohatý (Technika Brno), Tomáš Šťastný (Vrchlabí).

Náhradníci:
Jan Andrýsek (Přerov), Jiří Peroutka (Třebíč), Jakub Houfek (Plzeň), Jakub Kořínek (Jindřichův Hradec), Vladimír Macháček, Martin Slánský (oba Kladno), Milan Ostřanský (Olomouc), Michal Fortelka (Slavia Praha).

Realizační tým:

Vedoucí mužstva a manažer: Ing. et Mgr. Miloš Fiala, Ph.D.
Hlavní trenér: Mgr. Jaroslav Liška
Asistenti trenéra: Mgr. Radek Hlavatý a Mgr. Jakub Havel
Lékař: MUDr. Pavel Horovič
Masér a kustod: Mgr. Jiří Stejskal

Program utkání české reprezentace v základní skupině:

Středa 4. února:

13:30 Česká republika – Slovensko

Pátek 6. února:

17:00 Česká republika – Španělsko

Neděle 8. února:

17:00 Česká republika – Čína

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz