Češky jdou na poslední test. Cítíme větší tlak než dřív, říká Manhartová

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Už 28. března odstartuje ženská reprezentace mistrovství světa elitní skupiny v kanadském Kamloops. V kompletní sestavě bude moci potrénovat až těsně před odletem, teď znovu v okleštěném složení míří do Švýcarska. Mountain Cup v Schaffhausenu loni Češky ovládly, o to těžší odvetu mohou čekat především ze strany pořadatelského výběru, ale i Francie a Norska.

O motivaci pro souboj Česka se Švýcarskem mají oba soupeři postaráno. Před Vánoci ovládl národní tým oba vzájemné zápasy, jak v Hodoníně (2:0), tak v Amiens (5:4 po nájezdech). „Švýcarky máme ve skupině na mistrovství, uvidíme, v jaké sestavě teď budou. Hrajeme s nimi hned první den, takže budeme plné sil. Doufáme, že podáme co nejlepší výkon,“ hlásí útočnice Lucie Manhartová.

Domácí reprezentaci by také měly chybět hráčky ze zámoří, to nic nemění na tom, že v pátek od 19:30 se bude hrát především o sebevědomí před šampionátem. Kousat ale budou i soupeři z divize IA. V sobotu odpoledne přijde na řadu Francie, turnaj uzavřou hokejistky v neděli dopoledne proti Norsku.

Manhartová jako jedna z nejzkušenějších hráček kádru v zimě vyměnila ruskou soutěž za švédskou, teď hraje ve Stockholmu po boku Kláry Peslarové a Petry Herzigové. Na hokejistky, které tvoří základní kameny národního celku, se ale čím dál víc dotahuje mladá konkurence. To platí i pro nejbližší dny – kdo ve Švýcarsku zklame, ten nemusí do Kanady jet. Kdo potěší, od trenérů si může vysloužit důvěru pro vrchol sezony.

„Určitě cítíme větší tlak, než býval. Hráčky z osmnáctky jsou perspektivní a snaží se. Díky tomu, že hrají s klukama, mají rychlost a jsou šikovné,“ pokyvuje Manhartová na adresu mladších spoluhráček, kterých se na posledním turnajovém testu představí spousta.

 

Soustředění v Rokycanech. Zítra ráno odjíždíme do Švýcarska za obhajobou zlatého poháru z loňského února!

Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace žen dne 10. únor 2016

Čeští trenéři mají ze zahraničí k dispozici právě jen trojku ze Švédska a dvojici ze švýcarského Reinachu, do kompletního složení chybí hodně. „Je škoda, že nejsme v plné sestavě. Bylo by dobré, kdybychom se už připravovali na Kanadu. Takhle máme spíš osmnáctku doplněnou áčkem. Ale trenéři zase holky uvidí a do budoucna o nich budou vědět víc,“ tuší čtyřiadvacetiletá útočnice.

Před Vánoci český tým sahal ve Francii po prvenství, nakonec skončil druhý. Hokejistky od té doby nezahálely, hodně se snaží pracovat na fyzičce. „Máme nového kondičního trenéra Radka Výtiska. Minimálně některé jsme s ním v kontaktu, připravuje nám tréninky na suchu. Dělám hodně core, rychlé nohy a podobně. Cítím se díky tomu líp,“ popisuje Lucie Manhartová. „Všechny potřebujeme individuálně cvičit navíc, přidávat si. To je u hokeje základ,“ dodává.

Soupiska českého týmu

Brankářky:
Klára Peslarová (SDE Stockholm, Švédsko), Blanka Škodová (Přerov).

Obránkyně:
Petra Herzigová (SDE Stockholm, Švédsko), Kateřina Flachsová (Reinach, Švýcarsko), Ivana Černá (Litoměřice), Anna Zíková (Havířov), Martina Zedníková (Jindřichův Hradec), Kristýna Pacalová (Třebíč).

Útočnice:
Lucie Manhartová (SDE Stockholm, Švédsko), Simona Studentová (Reinach, Švýcarsko), Martina Vonková (Kladno), Vendula Přibylová (Šumperk), Klára Chmelová (Litvínov), Klára Hymlárová (Opava), Adéla Jůzková, Barbora Patočková (obě Hvězda Praha), Kamila Smetková (Hodonín), Šarlota Tomasco (Černošice), Eliška Vozdecká (Kroměříž).

Realizační tým:

Manažer: David Moravec
Hlavní trenér: Jiří Vozák
Asistent trenéra: Petr Tejral
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová
Kustod: Martin Vašek
Kondiční trenér: Radek Výtisk

Rozpis turnaje v Schaffhausenu

pátek 12. února:
15:30 Francie – Norsko
19:30 Švýcarsko – Česko

sobota 13. února:
13:30 Česko – Francie
17:30 Norsko – Švýcarsko

neděle 14. února:
10:00 Norsko – Česko
13:30 Švýcarsko – Francie

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz