Chci být jedničkou draftu, hlásí talent Myšák. Dřív trénoval za párky v rohlíku

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na Mládežnickém mistrovství krajů výrazně pomohl k triumfu Ústeckého kraje, nastřílel deset gólů a v šesti duelech zazářil osmnácti body. Teprve čtrnáctiletý střelec Jan Myšák válí také v elitní soutěži mladších dorostenců, kde s nevídanou bilancí 45 branek a 25 nahrávek vévodí bodování celé soutěže. O tomhle mladíkovi nejspíš v budoucnu ještě hodně uslyšíme. "Chtěl bych se stát jedničkou draftu a hrát NHL," líčí litvínovský útočník v rozhovoru pro hokej.cz.

Jan Myšák prožil mimořádně povedený závěr uplynulého týdne, když s hokejisty Ústeckého kraje slavil triumf na Mládežnickém mistrovství republiky. Tým složený převážně z mladíků Chomutova a Litvínova v základní skupině neztratil ani bod a ve finále porazil 4:2 Vysočinu. „Nechci říct, že jsem to úplně čekal, ale věřil jsem, že všechno v Ostravě vyhrajeme. Hrozně moc si toho cením. Je to zatím asi můj největší úspěch v kariéře,“ září.

Myšákovi se turnaj povedl na jedničku. Měl prsty v 18 z 29 tref svého týmu. K deseti gólům přidal osm asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem celé akce. „Hlavně musím poděkovat spoluhráčům, kteří mi to skvěle dávali. Bez nich bych tolik branek nedal,“ přiznává Myšák, který si cenu pro vítěze produktivity vystaví na tradiční místo. „Mám na to doma poličku, už tam mám víc cen. Třeba za nejlepšího útočníka republiky,“ vypráví.

"Fandím New York Rangers a mými oblíbenými hráči jsou Jaromír Jágr s Rickem Nashem."

Čtrnáctiletý útočník má ohromný čich na góly, v letošním ročníku Extraligy mladšího dorostu nastřílel už neuvěřitelných 45 branek. „Lidi mi hodně často říkají, že mám čich na góly, tak to asi bude pravda. Od mládí jich dávám hodně,“ usmívá se Jan Myšák, který letos zapsal už 70 bodů. „To je díky litvínovskému klubu, že mě postaví do první lajny. Tam nám ta spolupráce s kluky fakt sedí. Myslím, že to funguje,“ pokyvuje střelec Jan Myšák.

K hokeji ho přivedli rodiče v pěti letech. „Proč hokej? Asi proto, že brácha ho taky hrál,“ líčí. Myšákovi jsou vyloženě hokejová rodina. Zatímco Jan Myšák válí za mladší dorostence, jeho o tři roky starší bratr Josef hraje za juniory a otec Petr je navíc klubovým lékařem. Všichni tři v Litvínově. „Doma se tak skoro pořád bavíme o hokeji. Mamka už si asi zvykla, všechny nás podporuje a hokej ji stejně jako nás moc baví,“ prozrazuje mladý talent.

Lukáš Stehlík a Jan Myšák

Lukáš Stehlík a Jan Myšák | Foto: Petr Luba, hcporuba.cz

Ten nepatřil k hráčům, kteří by hokeji rychle podlehli. „S rodiči jsem byl domluvený, že budu chodit na tréninky jen za párky v rohlíku. To byl tak jediný důvod, proč jsem tam chodil. Řekl bych, že mě to chytlo až tak v sedmi letech,“ vzpomíná Jan Myšák, který si chce splnit jeden velký sen. „Hrozně moc bych se chtěl stát jedničkou draftu NHL. Už si dokonce představuju, jak tam vstupuju na to pódium,“ září Myšák s tím, že chce hrát NHL.

„Asi jako každý kluk bych chtěl hrát v nejlepší lize na světě.“ V ní má pochopitelně také své oblíbené kluby i hráče. „Fandím New York Rangers a mými oblíbenými hráči jsou Jaromír Jágr s Rickem Nashem,“ přiznává Jan Myšák. Teď jen, aby mu palebná síla vydržela. „Jsem rád, že mi to tak zatím jde. Ale co musím zlepšit, je bruslení. To se snažím zdokonalit,“ zakončuje litvínovský útočník, který touží brzy obléknout i dres národního týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz