Chomutov hnalo pět tisíc diváků! Piráti si v přípravě vyšlápli na Omsk

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

29. července 2015, 19:51

Jan Šimek

Piráti se těší na zápasy v elitní tuzemské soutěži a hlad po extraligovém hokeji je z Chomutova cítit na každém kroku. Tamní mužstvo v úvodním přípravném utkání vyzvalo ruský Omsk, který se v severočeském městě připravuje na nadcházející sezonu KHL, a vedlo si parádně. V první třetině sice branka nepadla, ale ve druhé části se trefili krátce za sebou Vondrka s Havlem. Ve třetím dějství sice Avangard srovnal, David Květoň s Hřebejkem však svými góly zajistili Pirátům cenný skalp před parádní návštěvou čítající 5028 diváků!

Klub bral první přípravný zápas se zvučným soupeřem vážně a z utkání dokonce zařídil přímý přenos na internetu za pomocí centrální kamery. Pojďme ale k dění na hrací ploše. Zřejmě největší akvizice Pirátů útočník Michal Vondrka, který se Chomutovu upsal na tři roky, začal v první formaci vedle centra Davida Květoně a Hovorky na druhé straně.

ČTĚTE TAKÉ: Chomutov na ledě i s posilami. Ambice? Udržet se, velí Růžička

Úvodní dvacetiminutovka i přes řadu šancí na obou stranách gól nenabídla. Chomutovští fanoušci poprvé slavili v čase 28:14, kdy početní výhodu využil povedenou tečí Jánošíkovy dělovky právě Vondrka. Šlo o jeho vůbec první branku v novém dresu. Uběhlo pouhých 23 sekund a Piráti šli do dvoubrankového trháku, když Havel po vyhraném vhazování propálil Furcha v brance Omsku.

Chomutov si náskok odnesl do třetí třetiny, ale ani ne po půlminutě poprvé inkasoval po trefě Anhelöva. Krátce nato se k odraženému kotouči dostal obránce Kuljaš a na jeho bombu Kopřiva nestačil zareagovat - 2:2. Piráti však ve 48. minutě získali své vedení zpátky, když se parádně trefil David Květoň. Následně se blízka prosadil Hřebejk a bylo to 4:2.

KOMPLETNÍ PROGRAM PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ NAJDETE ZDE

Drama ale pokračovalo dál. Ruský celek totiž tři minuty před koncem proměnil přesilovku Valentěnko a druhou nahrávku v utkání si připsal český reprezentant Vladimír Sobotka. Avangard mocně dotahoval, jenže vyrovnat už nedokázal. Premiéra Vladimíra Růžičky na chomutovské střídačce tak snad ani nemohla dopadnout lépe a Piráti extraligovým konkurentům jasně vzkázali, že v sezoně se s nimi musí počítat.

Středeční přípravné utkání Pirátů Chomutov:

PIRÁTI CHOMUTOV – AVANGARD OMSK 4:3 (0:0, 2:0, 2:3)

Branky: 29. Vondrka (Jánošík, Pospíšil), 29. Havel (Račuk), 48. D. Květoň (Sklenář, Jánošík), 55. Hřebejk (Chlouba) – 41. Ahnelöv (Pěrežogin, Sobotka), 46. Kuljaš, 57. Valentěnko (Paršin, Sobotka).

Nejbližší program přípravných zápasů extraligových klubů:

Čtvrtek 30. července:

17:00 HC Oceláři Třinec – HK Dynamo Minsk
17:00 Bílí Tygři Liberec – Metallurg Novokuzněck
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Kometa Brno
17:30 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC Vítkovice Steel

Sobota 1. srpna:

17:30 HC Škoda Plzeň – Avtomobilist Jekatěrinburg

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz