Cítili jsme křivdu, nesu to strašně těžce, přiznává Ševc. Na tým je pyšný

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

26. března 2018, 21:42

Adam Bagar

Dlouho se pohybovali ve spodních patrech tabulky a zdálo se, že po dvou finálových bitvách se v letošní sezoně ani nepodívají do play off. Bílí Tygři však nakonec ukázali obrovskou sílu. Na konci základní části se vyhoupli až na sedmou příčku, pak v předkole přejeli Spartu a ve čtvrtfinále sehráli vyrovnanou sérii s favorizovaným Mountfieldem a padli až v klíčovém sedmém utkání 1:2. "Na tenhle tým jsem pyšný," říká liberecký kapitán Martin Ševc.

"Teď se v nás mísí naštvání, smutek, zklamání a asi nás to ještě bude nějaký čas mrzet, ale pořád je to jenom sport a myslím, že se nemáme za co stydět, předvedli jsme super výkon. Poté, jak se pro nás nešťastně vyvíjela sezona a dlouho jsme hráli ve spodních patrech tabulky, jsme odvedli kus výborné práce," má jasno Martin Ševc po hořkém čtvrtfinálovém vyřazení.

"Vím, že to možná bude znít blbě, ale cítím, že ve všech sedmi utkáních jsme byli lepším týmem. Hradec však byl šikovnější a důraznější v zakončení, proto vyhrál čtyři zápasy a my jenom tři," smutní kapitán Liberce, který po úvodních dvou porážkách převážil pomyslné misky vah na svou stranu a doma mohl rozhodnout. Jenže podlehl stejně jako v sedmém utkání 1:2.

Pyrochta: Musíme zvednout hlavy, odehráli jsme super sérii

"Nemyslím, že bychom byli za stavu 3:2 na zápasy nahoře. Dobře jsme věděli, jak těžce jsme to otočili z 0:2. Hradec hrál výborně před vlastní brankou, hráči tam zachytili spoustu střel a ty, co prošly, tak gólman chytil ani nevěděl jak. Měli jsme být důraznější. Když dáme z posledních šesti třetin jen dva góly, tak to se pak těžko vyhrává," uvědomuje si zkušený zadák.

"Vyloučení Lakatoše? K tomu se nechci příliš vyjadřovat. I když stejně bych jim nic nezaplatil, protože nikomu cpát peníze do kapsy nebudu. K tomu jsou kompetentní lidi, pokud tedy jsou, já si bohužel myslím, že nejsou, a ti si s tím musejí poradit."

Podle něj se série rozhodla právě na brankovišti, kde Mountfield prokázal větší zkušenost. "Oni tam prostě byli šikovnější. Když se koukám na všechny jejich góly, tak snad polovinu z nich dali z hranice brankoviště. Tam se série rozhodla," tuší Ševc, jenž tradičně prožíval zápasy emotivně a častokrát vedl důrazné rozhovory s rozhodčími. Sedmá bitva nebyla výjimkou.

Parádní zákrok gólmana Willa

Bílým Tygrům se nelíbilo především vyloučení před úvodní trefou zápasu, kdy Dominik Lakatoš atakoval v ofsajdu stojícího Radka Smoleňáka. "K tomu se nechci příliš vyjadřovat. I když stejně bych jim nic nezaplatil, protože nikomu cpát peníze do kapsy nebudu. K tomu jsou kompetentní lidi, pokud tedy jsou. Já si bohužel myslím, že nejsou. A ti si s tím musejí poradit."

Právě Martin Ševc patří k borcům, kteří pocity křivdy nesou těžce. "Strašně těžce. Ale takhle to bohužel v českém hokeji funguje. Já s tím nic neudělám. Když s tím nechce nikdo kompetentní něco udělat... My se můžeme rozčilovat, ale bohužel se tím odvádíme od hry. Mrzí mě to, ale já s tím nic neudělám," krčí rameny už šestatřicetiletá opora obranných řad.

Frustrace Tygrům mnohdy škodila, jako třeba ve druhém utkání, kdy kvůli nedisciplinovanosti v závěru ztratili zápas. "Samozřejmě je to na škodu, ale emoce do sportu prostě patří. Je to o tom, kdo je víc uhlídá. My jsme cítili pocit křivdy, akorát jsme s ním špatně naložili. Měli jsme to spíš přetavit do naší hry než do povídání a frustrace," přemýšlí zpětně Martin Ševc.

Kontaktní trefa Lukáše Krenželoka

Vždycky mám nejvyšší cíle, čtvrtfinále jako úspěch určitě neberu

Ten nastupoval po boku mladého Filipa Pyrochty, který hrál ve skvělé formě. "Je to v něm. Je to o tom, aby si hráči začali věřit. V českém hokeji se to až tak neděje, ale tady mladí kluci dostávají šanci. Jsem za to rád. Jinak kreativní hráče mít nebudeme, když jim nedáme šanci a nenecháme je hrát. Myslím, že hráče na to máme, akorát je sami zabíjíme," zdůrazňuje.

Liberec letos obsadí konečnou sedmou příčku a vzhledem k tomu, jak se pro něj ročník vyvíjel, to lze považovat za úspěch. "Když budu mluvit za sebe, tak mám vždycky nejvyšší cíle. Myslím, že i celá liberecká organizace. Takže jako úspěch to určitě neberu," říká liberecký zadák. A jak bude vypadat jeho hokejová budoucnost? "Zatím vůbec nevím," zakončuje.

Sestřih utkání Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 2:1

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz