Čtvrtý ročník třineckého President Cupu: Skolí Češi obhájce z Ruska?

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Od pondělí do středy se v Třinci hraje jeden z nejzajímavějších mládežnických turnajů u nás – President Cup pro hokejisty do šestnácti let. Vítězná trofej v minulých letech pokaždé putovala do Ruska, ani letos nechybí obhájce titulu CSKA Moskva. Ze zahraničí dorazily ještě tři další zvučné celky.

V bojích o prvenství na mezinárodním turnaji bude bojovat celkem osm týmů. Mezi českými celky nebudou chybět domácí Oceláři, ke kterým se připojí nedaleké Vítkovice, pražská Sparta a mužstvo Karlových Varů. Kromě ruského favorita z Moskvy uvidí třinecký stadion lotyšský tým HS Riga a dva výběry ze Slovenska – Slovan Bratislava a Duklu Trenčín.

Na velké i malé ledové ploše WERK ARENY bude k vidění elitní hokej a vyrovnané souboje v podání talentovaných reprezentantů a budoucích hvězd světového hokeje. Největším favoritem zůstává po loňském vítězství ruské mužstvo CSKA Moskva. „Jako každý rok Rusové přijedou s nabitým kádrem, který sestavují z pěti set hráčů,“ uvedl Jozef Daňo v rozhovoru pro web hcocelari.cz.

Ve druhém ročníku skončili Oceláři poslední. V loňském roce domácí bojovníci s drakem na prsou prošli až do finále, ve kterém ale nakonec podlehli ruskému velikánovi. „Naše mužstvo trénovalo přes rok velmi tvrdě a věřím, že se dobrá práce projeví. Budu rád, když se posuneme výš a uhrajeme ještě lepší výsledky než v předchozích letech,“ přeje si sportovní manažer mládeže.

Minulý ročník nastoupili Třinečtí pod vedením kouče Jiřího Raszky, letos si odbude premiéru René Mucha. „Každý trenér se řídí určitým stylem hokeje a jelikož se letos poprvé postaví na domácí střídačku se svými svěřenci René Mucha, můžeme čekat od kluků jinou strategii než v předchozích letech,“ uzavírá Daňo.

Jak se dařilo účastníkům v minulé sezoně?

Ze čtyř českých účastníků turnaje skončil v loňské sezoně nejlépe Třinec, který ve čtvrtfinále play off B extraligy mladšího dorostu vyřadil 2:1 na zápasy dalšího soka z President Cupu, vítkovickou Rideru. Poté však skončil těsně před branami finálového turnaje, když Hradci Králové podlehl 0:2 na zápasy.

V play off A se představila pražská Sparta, která v prvním kole vypadla 0:2 s chomutovskými Piráty. Poslední mužstvo z Karlových Varů nepostoupilo do vyřazovacích bojů ze druhé části skupiny C.

Ze Slovenska přijedou dva nejúspěšnější týmy v kategorii kadetů. Slovan Bratislava slavil v minulém roce titul, jelikož v závěrečné části o mistra prohrál z dvaceti duelů pouze jeden jediný. Dukla Trenčin přidala o několik porážek více, ale nakonec obsadila druhé místo.

Lotyšská šestnáctka z Rigy skončila po základní části hrané na 32 zápasů na čtvrté pozici, ze které jako poslední postoupila do play off. V prvním kole vyřazovacích bojů narazila na pozdějšího vítěze z Marupe, s nímž prohrála 3:4 po prodloužení a 2:4. CSKA Moskva v předminulém ročníku slavilo titul, loni uzavřelo sezonu v kategorii šestnáctiletých na pátém místě poté, co vypadlo ve čtvrtfinále. 

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Rozlosování do skupin

Domácímu celku byla přiřknuta kvůli zázemí hlavní třinecká aréna a pozice číslo jedna. Do druhé skupiny byly zařazeny Vítkovice na pozici tři. Zbytek týmů byl rozdělen do tří částí – svět (HS Riga, CSKA Moskva), Slovensko (HC Slovan Bratislava, HK Dukla Trenčín) a Česká republika (HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary) – tak, aby se týmy z jedné části nepotkaly už ve skupině.

Skupina Velká aréna (WERK ARENA)

HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
HK Dukla Trenčín
CSKA Moskva

Skupina Malá aréna (MINI WERK ARENA)

HC Slovan Bratislava
HS Riga
HC VÍTKOVICE RIDERA
HC Sparta Praha

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Rozpis President Cupu

Pondělí 6. srpna

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 8:00
HC Slovan Bratislava – HS Riga 8:30
HK Dukla Trenčín – CSKA Moskva 10:45
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Sparta Praha 11:15
HC Oceláři Třinec – HK Dukla Trenčín 15:00
HC Slovan Bratislava – HC VÍTKOVICE RIDERA 15:30
HC Energie Karlovy Vary – CSKA Moskva 17:45
HS Riga – HC Sparta Praha 18:15

Úterý 7. srpna

CSKA Moskva – HC Oceláři Třinec 8:00
HC Sparta Praha – HC Slovan Bratislava 8:30
HC Energie Karlovy Vary – HK Dukla Trenčín 10:45
HS Riga – HC VÍTKOVICE RIDERA 11:15

Živé streamy z turnaje

Velká hala

Malá hala

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz