Zlínský manažer Michalovský drží slovo, za výhru nad Spartou uvaří hráčům oběd

24. únor 2009 10:02 | Václav Jáchim

Připravují se na čtvrtfinále play off proti Spartě, které vypukne po víkendu. Zlínští hokejisté uzavřeli základní část na pátém místě a ve vyřazovacích bojích narazí na tradičného soupeře, jehož porazili právě v posledním 52. kole na domácím ledě 3:1. Svěřenci trenérů Venery a Vlacha sehráli dlouhodobou fázi sezony nad očekávání, období před ostrým startem play off si zpestří chutným středečním obědem. Nebude ledajaký, pokrm totiž vlastnoručně připraví generální manažer klubu Miroslav Michalovský!

Bývalý reprezentační obránce chtěl před posledním zápasem se Spartou zlínské mužstvo motivovat, a tak navrh sázku. "Když vyhrajete, uvařím vám výborný oběd," řekl v kabině. Hráči uspěli, na generálním manažerovi tedy je, aby závazek splnil. Podobný motivační prvek použil Michalovský už počátkem října - tehdy nabídl přípravu oběda za to, že tým nasází Mladé Boleslavi větší počet branek.

Zlín se tenkrát v koncovce trápil, během jedenácti kol nastřílel jen 26 gólů. Miroslav Michalovský tedy zvolil zajímavou formu motivace a hokejisté skutečně zakončení vylepšili. Klání s nováčkem vyhráli 5:2. "Klukům jsem věřil, jen škoda, že neudrželi čisté konto," řekl Michalovský pro klubové internetové stránky. Když posléze chystal mužstvu oběd, mělo to značnou odezvu.

Aby také ne, když roli šéfkuchaře převzal generální manažer. Šlo o nezvyklou a hodně výjimečnou záležitost. "Oběd jsem připravoval v podstatě dva dny. Už v úterý jsem nakoupil deset kilogramů vepřového i kuřecího masa na čínu, jako přílohy pak rýži i hranolky. Připravil jsem zhruba pětatřicet porcí, nebyla to žádná legrace," řekl Michalovský.

Někdejší vynikající obránce, jenž si v sezoně 1981-82 zahrál i za československou reprezentaci, vaří rád. Je prý vyhlášeným kuchařem. Kulinářské umění však dosud připravoval jen v omezené míře. "Zatím jsem takové velké množství jídla nevařil a přiznám se, že jsem byl i trochu nervózní. Už v sedm hodin ráno jsem začal s přípravou a do poledne jsem se nezastavil," připomněl okolnosti., jež provázely říjnovou sázku.

Tento týden dojde na něco podobného. Ve středu se hokejisté Zlína mohou těšit na další lákavé menu. "Tentokrát to nebude čína, ale vepřové a kuřecí řízky. Jako přílohu připravím chutný bramborový salát. Servírovat na jídelní stůl se bude po středeční rehabilitaci," plánuje na klubových stránkách Miroslav Michalovský.

Zlínský generální manažer má prý kuchařské umění v oblibě delší dobu. "Vařil jsem i na vojně párkrát pro Zdeňka Veneru. Doma vařím hlavně o víkendech, nejraději různé omáčky. Inspiraci mám v různých kuchařkách. Mám jich plnou knihovnu," tvrdí Michalovský. Podle klubovách stránek nezůstane generální manažer osamocen. Dobroty má hráčům nachystat také hlavní kouč Zdeněk Venera, který v jedné z místních cukráren zakoupí svěřencům věnečky.

Extraliga RI OKNA ZLÍN