Dál se žralokem na dresu! Hertl prodloužil v San Jose o dvě sezony

29. června 2016, 21:09

David Jahoda

Čekalo se to, ale až nyní je to černé na bílém. Dvaadvacetiletý útočník Tomáš Hertl prodloužil smlouvu v San Jose Sharks o další dvě sezony. Slávistický odchovanec, který pomohl San Jose k první účasti ve finále Stanleyova poháru, si díky nové smlouvě v každé z následujících dvou sezon přijde na tři miliony dolarů, což je v přepočtu přibližně 72 milionů korun.

Hertlovi s koncem letošní sezony vypršel tříletý nováčkovský kontrakt. Jeho sezonní plat činil 832 tisíc dolarů. Po konci této smlouvy by se účastník tří světových šampionátů stal od 1. července omezeně volným hráčem, to se však nestalo. Vedení San Jose v čele s generálním manažerem Dougem Wilsonem si je vědomo, že má v Hertlovi útočnou sílu pro následujících několik let. Malým překvapením je možná proto fakt, že Sharks s českým útočníkem podepsalo smlouvu jen na dvě sezony.

Zámořská novinářská obec počínání vedení klubu San Jose Sharks oceňuje. Dvouletou smlouvu v celkové hodnotě šesti milionů dolarů berou američtí a kanadští žurnalisté jako skvělý „kauf“. V letošní sezoně totiž společně s týmovými hvězdami Joem Thorntonem a jeho jmenovcem Pavelskim vytvořil Hertl údernou první útočnou letku, která měla velký podíl na tom, že se San Jose poprvé v historii probojovalo do finále Stanleyova poháru. 

>> Fenomenální Jágr má další Zlatou hokejku! Druhý je Hertl, třetí Plekanec

Ve zmiňovaném finále proti Pittsburghu Penguins odehrál útočník, jeho jméno je i na seznamu hráčů českého národního týmu pro zářijový Světový pohár v Torontu, jenom dvě utkání. Ve zbylých bitvách ho vyřadilo ze hry zranění kolene. Hertl hrál v tu dobu velice dobře, možná i kvůli jeho absenci nakonec putoval stříbrný grál do Pittsburghu. Hertl, kterého v letošním hlasování Zlaté hokejky předstihl jen fenomenální Jaromír Jágr, stihl ve vyřazovacích bojích celkem 20 zápasů, během nichž zapsal 11 bodů za šest branek a pět gólových přihrávek.

V uplynulé sezoně si Hertl vytvořil také osobní bodové maximum, co se týká základní části. Chyběl jen v jednom utkání a posbíral celkem 46 kanadských bodů, v 21 případech se jednalo o góly. Celkově stihl odchovanec pražské Slavie odehrát v dresu San Jose 227 zápasů, jeho bodový počin za tu dobu činí 118 bodů (57+61). Velké jméno si Hertl v zámoří udělal už ve své první sezoně, dokonce hned během prvních několika zápasů. Celá NHL si už navždy bude pamatovat jeho čtyřgólové představení proti NY Rangers, včetně jeho branky s prostrčenou hokejkou mezi bruslemi. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz