Další Čech míří do NHL! Kämpf se na dva roky upsal Chicagu

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

2. května 2017, 8:44

Adam Bagar

Radim Šimek, Jakub Jeřábek a teď také David Kämpf! Chomutovský útočník je dalším českým hráčem, který si splnil klukovský sen a zabojuje o starty v zámořské NHL. Kämpf podepsal smlouvu s Chicagem a jako nedraftovaný volný hráč má v kapse dvouletý nováčkovský kontrakt, jehož maximální hodnota je 1,85 milionu dolarů.

Ačkoli se v odhadech draftu jeho jméno objevovalo, nikdo po něm tehdy nesáhl. Přesto dále snil o nejlepší lize světa. "O NHL sní samozřejmě každý mladý hokejista. Přes draft to nevyjde, takže se tam budu muset zkusit dostat jinou cestou. Vidím to na cestu přes českou extraligu, z ní se zkusím dostat do reprezentačního áčka," vyprávěl před dvěma lety.

A jak si to namaloval, tak se také stalo. Už vloni David Kämpf odehrál za Piráty 50 zápasů a letos patřil ke klíčovým hráčům Růžičkovy družiny. Nastoupil k 67 utkáním, nastřílel v nich 18 gólů a zapsal parádních 41 bodů. Talentovaný útočník si tím vysloužil také pozvánky do reprezentace, za kterou v letošním ročníku 2016-17 sehrál velmi dobrých osm střetnutí.

Potvrzeno! Jakub Jeřábek si splní sen, na rok podepsal Montrealu »

Pohádková sezona však má pokračování a David Kämpf podle předpokladů se upsal v zámoří. Jako nedraftovaný volný hráč podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu s Chicagem. A přijít by si mohl až na 1,85 milionu dolarů. Pro Piráty ztráta, ale pro Kämpfa splněný sen. "David zde odehrál výborné sezony, je to pro něj výzva," říká kouč Vladimír Růžička.

Kämpf je v krátké době dalším českým hráčem, který bude mít šanci zahrát si NHL. Do nejlepší ligy na světě míří rovněž obránci Radim Šimek a Jakub Jeřábek. Kämpf v organizaci Blackhawks nebude jediným Čechem, v klubu působí také dva zadáci. Michalové Rozsíval a Kempný. Tomu sice končí smlouva, ale podle jeho vlastních slov by měl podepsat novou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz