Další Čech míří do NHL! Kempný s Chicagem podepsal roční smlouvu

Foto: Martin Tellinger

24. května 2016, 10:57

Adam Bagar

Po Danielu Přibylovi míří do NHL také obránce Michal Kempný, který podepsal s Chicagem roční dvoucestnou smlouvu na následující ročník. O odchodu reprezentanta se hovořilo už delší dobu, ovšem až teď jeho přesun do nejlepší ligy světa dostal reálné obrysy. Samotný klub, jenž loni slavil zisk Stanley Cupu, zatím příchod českého beka nepotvrdil, ale pro ČTK tak učinil agent Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

„V Omsku mi skončila smlouva, tak uvidíme. Všechno nechávám na agentovi a nevím, co se bude dít. Soustředím se na přípravu před mistrovstvím světa a abych řekl pravdu, svoje další angažmá momentálně vůbec neřeším. Ale samozřejmě vždycky jsem říkal, že zahrát si NHL je mým snem,“ přiznal Michal Kempný ještě před letošním světovým šampionátem v Moskvě a Petrohradu.

Jeho oblíbeným klubem bylo právě Chicago, za nějž hrál na oblíbené konzoli. Teď se mu jeho velký sen možná splní, upsal se totiž šestinásobnému mistrovi na následující sezonu. "Michal podepsal dvoucestnou nováčkovskou smlouvu," potvrzuje pro ČTK agent Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management. O Kempného měly zájem i Vancouver a Buffalo, ale nakonec padla volba na Blackhawks.

"Vždycky jsem říkal, že zahrát si NHL je mým snem."

Jejich barvy letos hájil také Michal Rozsíval, jemuž skončila smlouva, a krátce i Tomáš Fleischmann. Ani podpis smlouvy však Kempnému nezaručuje, že si elitní zámořskou soutěž zahraje, místo v kádru si bude muset vybojovat na kempu. "Michal se rozhodl pro Chicago, kde cítí, že je šance se prosadit. Bude záležet, jak se uvede. Každopádně s ním počítají a angažmá jej posune opět dál," má jasno Volek.

Pětadvacetiletý zadák ještě loni hrál za Kometu, letos však sbíral zkušenosti v ruském Omsku a stal se klíčovým obráncem českého národního týmu. Trenér Josef Jandač ho dokonce zařadil na soupisku pro Světový pohár, který se v září koná v Torontu. "Michal je pohyblivý bek, dobrý v ofenzivě i defenzivě. Jeho největší přednosti jsou vedení puku, všestrannost a dobré bruslení," hlásí manažer Stan Bowman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz