Další česká posila pro Slovan. Řepík škrtá Fribourg, vrací se do KHL

Foto: Michal Eger

Poněkud turbulentní období má za sebou Michal Řepík. Reprezentační útočník na jaře skončil v pražské Spartě, pak zvažoval nabídky z KHL i jiných soutěží, načež uzavřel dohodu s Fribourgem. Jenže ve švýcarském klubu nakonec sezonu nezačne, výborný bruslař a střelec míří do Slovanu Bratislava, kde bude po Janu Buchtelem, Jakubu Štěpánkovi a Lukáši Kašparovi další českou posilou. "Michal se s vedením Slovanu dohodl na roční smlouvě," informoval hokej.cz Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Akce se narodila velmi rychle, ovlivnila ji jedna zásadní skutečnost, která se týká Fribourgu. Řepík měl ve švýcarském klubu vytvořit úderné české trio s Romanem Červenkou a Michalem Birnerem, vedení angažovalo také norského beka Jonase Holose. Jenomže pak situaci zkomplikoval náhlý odchod brankáře Reta Berry, který si rozmyslel návrat do vlasti z NHL a podepsal smlouvu s Anaheimem.

"Michal Řepík má v nové sezoně ohromnou motivaci dostat se na olympiádu, i s tím k tomu přistupoval."

Fribourg mezitím pustil dosavadní jedničku Benjamina Conze do Ambri-Piotty, bylo tedy zřejmé, že musí hledat okamžitou náhradu. Kvalitní švýcarští gólmani k mání nejsou, volba padla na cizince Barryho Brusta. "V tom případě by měl Fribourg pět cizinců, jeden z nich by se do zápasů nedostal. Michala Řepíka nikdo z Fribourgu nevyhazoval, ale současný stav nebyl optimální. Navíc se o jeho služby už dřív zajímaly některé týmy KHL, jednání probíhala mj. také se Slovanem," konstatuje Vůjtek.

Slovenský klub stále buduje kádr pro novou sezonu, trenér Miloš Říha potřebuje mužstvo posílit o zkušené hokejisty. V tomto týdnu ohlásili nástup brankář Jakub Štěpánek a útočník Lukáš Kašpar, vedení Slovanu stálo také o Řepíka. "Všechno jsme probírali, Michal se nikdy netajil tím, že by rád hrál KHL. Loni měl smůlu, přešel do Čeljabinsku, kde si ve druhém zápase soutěže zranil rameno. Pak navíc onemocněl žloutenkou," připomíná hráčův agent.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Po vyléčení všech neduhů dokončil účastník dvou posledních MS sezonu ve Spartě, ovšem několikrát ujistil, že by rád znovu za hranice. Mělo to být Švýcarsko, kde se Řepík v červnu upsal Fribourgu. "Michal se na tohle angažmá hodně těšil, lákalo ho hrát s krajany v jednom útoku, ve kvalitní švýcarské lize. Ovšem po odchodu Berry nebylo jisté, jak trenéři vyřeší přetlak s krajánky, navíc možnost vrátit se do KHL je také hodně zajímavá. Řepík má v nové sezoně ohromnou motivaci dostat se na olympiádu, i s tím k tomu přistupoval. Telefonicky mluvil s trenérem Říhou i s lidmi z vedení klubu," doplňuje Vladimír Vůjtek.

Někdejší hokejista Floridy a vítěz Memorial Cupu s juniory Vancouver Giants hrál ruskou Kontinentální ligu za pražského Lva a krátce v Traktoru Čeljabinsk, teď se chystá otevřít novou kapitolu hokejové kariéry. "Michal bral také ohled na rodinu, s manželkou mají malého syna. Nebylo by jednoduché, kdyby se měli stěhovat do nějaké vzdálenější destinace," upozorňuje hráčův zástupce. Reprezentační útočník se dosud na sezonu chystal individuálně v Praze. "Michal je připravený. Jakmile potvrdíme všechny náležitosti, odjede do Bratislavy a zapojí se do společných tréninků s týmem," uzavírá Vladimír Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz