<

Další dílek do kladenské skládačky! Rytířskou zbroj navlékne Račuk

Foto: Petr Kozelek

O příchodu Marka Račuka k týmu Rytířů se spekulovalo již delší čas. Po oznámení střídavých startů Davida Stacha do Chomutova tyto spekulace nabraly reálných obrysů. V úterý odpoledne byly definitivně stvrzeny podpisem smlouvy. Třiadvacetiletý forvard bude na Kladně působit formou hostování do konce letošní sezony.

Račuk na severu Čech sbíral body a tvořil hru, Chomutov však ze své farmy bezmála metrák vážícího forvarda povolal jen do šesti extraligových mačů. Nyní se robustní útočník dočká nového impulsu - pokusí se s Kladnem vybojovat postup do Tipsport extraligy, obdobně jako loni s Piráty. 

„O Marka Račuka jsme usilovali delší dobu. Je to přesně ten typ hráče, kterého potřebujeme. Na jeho příchodu jsme se domluvili s Vladimírem Růžičkou a samozřejmě při jednání hrál roli i start našeho Davida Stacha v týmu Pirátů,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu sportovní manažer David Čermák a dodal, že Račuk může v Chomutově nadále působit formou střídavých startů.

„Je to přesně ten typ hráče, kterého potřebujeme."

V měsíci říjnu vyhlásil hokej.cz Marka Račuka hráčem WSM Ligy. Byl to totiž on, kdo ofenzivně táhl Kadaň, jež pod vedením Jaroslava Becka předvádí výborné výkony a navzdory prognózám se drží na páté pozici. V základní části stihl 28 prvoligových utkání. Jak již bylo zmíněno, vedl si výtečně a bodově se podílel hned na jednatřiceti kadaňských brankách (13+18). Ve statistice plus minus si pak držel výrazně kladnou bilanci (+12). 

Jaká role čeká 18. nejproduktivnějšího muže dosavadního průběhu sezony na Kladně? Rozhodnou se trenéři kvůli zajímavé posile rozhodit své elitní útoky? Nebo forvarda, jenž dovede hrát na křídle i na centru, zařadí do třetí formace? Jedno je jisté - ve středu proti Slavii nastoupí v elitní formaci místo Patrika Machače, jenž není zdravotně fit.

A nabízí se ještě jedna otázka, na kterou odpoví až čas: Bude Račuk posledním dílkem do kladenské skládačky, nebo se fanoušci dočkají další posily? 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz