Další rána pro Třebíč! Přijde o tři body ze zápasu s Mostem

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Horácká Slavia vyhrála v posledních třinácti kolech v základní hrací době pouze jediný duel. Nyní přichází další špatná zpráva - právě zápas s Mostem, který Třebíč porazila těsně 4:3, byl kontumován ve prospěch severočeského celku. Tým z Vysočiny využil čtyři hráče na střídavé hostování ve věku 22 let a starší, přičemž pravidla povolují pouze tři takové hokejisty.

„Sportovně technická komise ČSLH se zabývala startem hráčů Charlese Baldwina, Martina Čecha, Petra Jurči a Jakuba Šaura v utkání WSM ligy SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most, které se hrálo 28. 12. 2015," je uvedeno v tiskové zprávě ČSLH. Všichni uvedení hráči nastupují za klub SK Horácká Slavia Třebíč na základě schváleného hostování mezi soutěžemi, přičemž podle technických norem soutěže mohou v utkání nastoupit maximálně tři hráči na střídavé hostování ve věku dvaadvacet let a starší," stojí dále. 

Vzhledem k tomu, že došlo k porušení technických norem soutěže a neoprávněnému startu hráčů, rozhodla sportovně technická komise ČSLH o kontumaci utkání SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Most ve prospěch mužstva HC Most se skóre 0:5," oznamuje Český svaz ledního hokeje.

„Stala se lidská chyba. V době, kdy potřebujeme body, jsme si dali obrazně řečeno vlastní gól."

Třebíč tak klesá na jedenáctou příčku a je mimo pozice zaručující postup do předkola play off. Naopak Mostu přišla administrativní chyba Horáků vhod - poslední celek tabulky snížil svou ztrátu na třináctý Šumperk na rozdíl čtyř bodů. „Stala se lidská chyba. V době, kdy potřebujeme body, jsme si dali obrazně řečeno vlastní gól a ztratili jsme tím zápas. Teď se ale už musíme dívat dopředu a soustředit se na další zápasy," okomentoval situaci pro oficiální klubové stránky generální ředitel SK Horácká Slavia Třebíč Karel Čapek.

Ještě horší odečet potkal v listopadu českobudějovický Motor, který přišel vinou špatně zaregistrované smlouvy Martina Semráda o šest bodů a tehdy i první místo v tabulce WSM Ligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz