Další tresty za fanoušky! Brno platí celkem 15 tisíc. Pyká i Mountfield a Dynamo

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

(AKTUALIZOVÁNO) Disciplinární komise se opět zabývala chováním fanoušků a znovu byla nucena trestat. Tentokrát budou za své příznivce peněžně pykat týmy Mountfieldu HK, Komety Brno a Pardubic, pražská Sparta dostala jen napomenutí. První dva jmenované týmy zaplatí pět tisíc korun, Kometa dohromady patnáct tisíc. V tiskových zprávách to uvedl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Předseda Disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý se chováním fanoušků zabýval ve třech zápasech 32. kola, které se hrálo 22. prosince, a v jednom duelu 33. kola, které bylo na programu o čtyři dny později. Šlo o utkání mezi Hradcem Králové a Olomoucí, Pardubicemi s Jihlavou, vyhrocený souboj Sparty proti brněnské Kometě, a poté zápas mezi Brnem a Jihlavou. 

Finančním trestem byly postihnuty týmy Mountfieldu HK, Pardubic a Komety Brno. V případě prvních dvou celků se jejich příznivci v probíhající sezoně dopustili nesportovního chování shodně potřetí, proto jim disciplinární komise udělila trest ve výši 5 tisíc korun. 

Sestřih utkání 32. kola: HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

Stejnou částku měl nejprve zaplatit i brněnský klub, jehož fanoušci se proti disciplinárnímu řádu provinili na Spartě už podeváté v sezoně. Pokud by ale Kometa hrála doma, platila by víc. „Klub Kometa Brno, jehož fanoušci se provinění dopustili v probíhající sezóně již podeváté, poprvé však ve venkovním prostředí, kde má klub omezené možnosti, jak jejich chování ovlivnit, potrestal Karel Holý pokutou ve výši 5 tisíc korun.“

Bohužel pro jihomoravský celek to nebylo vše. Následně se totiž Holý zabýval i nesportovním chováním brněnských fanoušků v duelu proti jihlavské Dukle. Tady už Kometa hrála doma, a trest byl proto větší. „Vzhledem k opakování přestupku, četnosti a vulgárnosti pokřiků uložil předseda disciplinární komise klubu Kometa Brno za nesportovní chování příznivců finanční pokutu ve výši 10 tisíc korun,“ stojí v tiskové zprávě. Dohromady tak bude muset obhájce titulu zaplatit 15 tisíc korun. 

V emocemi nabitém duelu mezi Spartou a Kometou se dle herního řadu nechovali sportovně ani fanoušci Pražanů. Jelikož se ale jednalo teprve o druhý takový případ, sáhla disciplinární komise pouze k napomenutí. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz