David Hruška se vrací do Slavie, s Prostějovem se loučí Tomáš Rod

Foto: hokejkv.cz

Poté, co se stal v Karlových Varech nepotřebným hráčem, si David Hruška rychle našel novou práci. Zkušený útočník se vrací do míst, která dobře zná. Po víc než pěti letech znovu oblékne dres pražské Slavie, s lídrem WSM Ligy se domluvil na smlouvě do konce ročníku a poprvé se fanouškům představí už ve středu v souboji s Ústím nad Labem.

David Hruška působil v sešívaném dresu dlouhých osm sezon a během angažmá ve Slavii sehrál 470 duelů s bilancí slušných 267 bodů. Elitní tuzemskou soutěž si zahrál ještě ve Vsetíně, Opavě, Litvínově, Chomutově nebo Karlových Varech. Tam už s ním po špatném vstupu do soutěže dále nepočítali a osmatřicetiletý útočník, který v TELH nastoupil k 857 zápasům, si musel hledat nové angažmá.

David Hruška má na kontě pět mistrovských titulů, z nichž tři získal během slavné éry vsetínského hokeje. Další dva pak přidal právě se Slavií, která aktuálně vede tabulku WSM Ligy a věří, že se i s Hruškovou pomocí brzy vrátí tam, kam patří – do extraligy! Už v pátek absolvoval první trénink, z rodinných důvodů však ještě v Litoměřicích hrát nebude. Poprvé nastoupí ve středu proti Ústí nad Labem.

Tomáši Rodovi se v Prostějově nedařilo, odchází do zahraničí

Zatímco Slavia své útočné řady posílila, Jestřábi hlásí nečekanou ztrátu. Letní posila Tomáš Rod, který byl v uplynulé sezoně šestým nejproduktivnějším hráčem první ligy, se po vzájemné dohodě v Prostějově loučí. Na Hané se mu příliš nedařilo a když teď přišla nabídka ze zahraničí, nebylo moc na co čekat. "Proto jsme se také dohodli na ukončení spolupráce," líčí sportovní manažer Jiří Vykoukal.

"Tomáš Rod je dobrým a kvalitním hokejistou, ale čekali jsme od něj trochu víc. Sám na pohovorech mluvil o tom, že se mu tolik nedaří," dodává na klubovém webu s tím, že v osmi zápasech zaznamenal pouhé tři body za gól a dvě asistence. Ve statistice účasti na ledě měl navíc pět minusových bodů. "Rádi bychom ho nahradili mladším a důraznějším hokejistou," odkrývá ještě manažer Jestřábů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz