Debakl v Hradci? Facka, která nás má posadit na zadek, ví Šťastný

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

18. ledna 2017, 13:02

Martin Voltr

Zatímco kolem Vánoc se Chomutovu moc nedařilo a prohrál čtyři z pěti zápasů, do nového roku se naladil na výbornou. Zdolal Olomouc, Zlín, Mladou Boleslav a vše korunoval parádním skalpem Komety. Veškerá dobrá nálada ale vzala za své v Hradci. Vlastně nebylo potřeba ani šedesáti minut, stačila už pětigólová první třetina...

Bednářova trefa po čtyřech minutách ještě tolik nenapověděla, ale když ve druhé desetiminutovce Piráti tahali z branky další čtyři puky, moc veselé to pro ně nebylo. Navíc potvrdili, že mají nejhorší oslabení v celé Tipsport extralize – Mountfield potrestal v úvodní části dvě ze tří jejich vyloučení. Druhý trest Michala Vondrky dokonce hned po pěti sekundách!

„Vstoupili jsme do zápasu velice špatně, v první třetině bylo na hřišti prakticky jenom jedno mužstvo. Domácí měli výborný pohyb, byli agresivní, vyhrávali osobní souboje. My jsme opravdu jenom koukali,“ řekl asistent chomutovského kouče Jan Štastný. Trenéři navíc nechali v hradecké kanonádě naplno „vymáchat“ gólmana Tomáše Krále, Ján Laco se na střídačce ani nepohnul. Až v kabině pak dostal povolávací rozkaz do druhé třetiny.

Vondrka sice po pauze rychle snížil a Piráti ještě projevovali snahu se zápasem něco udělat, ale moc platné jim to ve výsledku nebylo. „Já bych řekl, že jim tam padlo všechno, co měli. Je to o štěstí, ale to přeje připraveným. Nás to pak úplně zlomilo. Ve druhé třetině jsme začali hrát, ale to bylo za stavu 5:0, a to je pak těžký,“ přiznal chomutovský kapitán.

Michal Vondrka se gólem osamostatnil v čele tabulky extraligové produktivity, svou bilanci vyrovnal na 19 trefách a 19 asistencích. Teď ale bude chtít s celým týmem co nejrychleji zapomenout na nepovedený večer v Hradci. „Myslím, že s tím nebudeme mít problém. Věřím, že to tady necháme a od středy už budeme zase naladění na páteční zápas,“ reagoval po debaklu s vyhlídkou na podkrušnohorské derby s Karlovými Vary.

„Pokud je to sportovní facka, která nás má posadit na zadek a připomenout, že dosavadní body jsme nahráli poctivým hokejem, tak je to samozřejmě dobře,“ tuší Jan Šťastný. „Pokud to na nás zanechá nějaké další následky, tak to dobře není.“

Piráti schytali takový ranec poprvé od 24. ledna 2014, kdy prohráli 0:9 na Spartě. Teď se mohli posunout do šestky, místo toho se musí vrátit zpátky na zem. I když 61 bodů není špatným vkladem do poslední fáze základní části. „Čtvrtá čtvrtina bude hodně náročná, boj o desítku bude hodně těžký. Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme doteď aplikovali,“ dodal chomutovský asistent.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz