Dmitrij Jaškin adresu nemění, v St. Louis prodloužil o další rok

4. července 2015, 8:00

Václav Jáchim

V uplynulých dnech podepsali nové smlouvy se zaměstnavateli v NHL například Michal Jordán, Andrej Nestrašil nebo Andrej Šustr, teď se přidal další český krajánek. Nový kontrakt má v kapse Dmitrij Jaškin (na snímku), někdejší slávista se dohodl na prodloužení smlouvy s vedením St. Louis, kde působí od sezony 2012-13.

Jaškin nechal za zády nejlepší sezonu v zámořské NHL. Během ročníku 2014-15 sehrál za Blues 54 utkání základní části, vstřelil třináct gólů a přidal pět nahrávek. Dalších šest zápasů stihl v play off, v nich zaznamenal jednu asistenci. Kvalitní období nyní vyústilo v prodloužení vzájemné spolupráce o jeden rok.

Syn bývalého vsetínského obránce Alexeje Jaškina dosud u Blues pobíral 743 tisíc dolarů za sezonu, v té příští si vydělá o něco víc - konkrétně 833 tisíc dolarů. Zástupci St. Louis potvrdili dohodu s Jaškinem na svém klubovém webu.

Český útočník s ruskými kořeny začne za Atlantikem už čtvrtou sezonu. V té první 2012-13 nastupoval za juniorku Monctonu, v St. Louis tehdy absolvoval jen dvě střetnutí NHL. Posléze přešel do organizace nastálo, střídal farmu v týmu Chicago Wolves s prvním týmem, během uplynulého ročníku už strávil většinu času v NHL.

Účastník mistrovství světa dvacítek uplatňuje výtečné fyzické parametry, kondici, hokejové myšlení i schopnost prosadit se v koncovce. Jaškin trpělivě stoupá vzhůru a je také potenciálním uchazečem o národní mužstvo. V organizaci Blues byl letos sám, Romana Poláka totiž klub před časem vyměnil do Toronta a útočník Vladimír Sobotka se nedohodl na smlouvě, načež odešel do ruského Omsku. A tam navzdory spekulacím o možném návratu za Atlantik nadále zůstává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz