Do Česka po třech letech zavítá Stanley Cup. Uvidí ho Praha, Brno a Hodonín

Foto: nhl.com

26. června 2018, 16:54

Adam Bagar

Do Česka po třech letech zavítá Stanley Cup. Naposledy si jej v roce 2015 užíval zadák Michal Rozsíval v rodné Vlašimi. Teď prestižní trofej domů přivezou obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána, kteří letos triumfovali s Washingtonem. Mělo by se tak stát už za čtrnáct dní.

„Momentálně je předpoklad, že by tady měl být Stanley Cup 10. a 11. července. S klukama dáváme dohromady program oslav. Nějak ho teď finalizujeme, jak to skloubíme dohromady,“ říká pro ČTK jejich agent Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

„Momentálně je předpoklad, že by tady měl být Stanley Cup 10. a 11. července.“

Jeho slova potvrzují i oba hráči, kteří ještě nemají jasné plány. „Viděli jsme se teď s Kubou po dlouhé době, co jsme se rozprchli po sezoně. Ještě nevím, jestli budeme dělat oslavy každý zvlášť, nebo společně. Sedneme si na to a probereme to,“ líčí Michal Kempný.

Kempný chce Stanley Cup ukázat v Hodoníně a Brně

Sedmadvacetiletý zadák chce vzít Stanley Cup jak do Hodonína, tak do Brna. „Určitě bych ho chtěl ukázat v Hodoníně, kde jsem se narodil. A taky v Brně, kde jsem strávil podstatnou část kariéry. Byl jsem tam sedm let,“ potvrzuje bek s reprezentačními zkušenostmi.

Foto: nhl.com

Letňanský odchovanec Jakub Vrána bude slavit v Praze. „Vezmu Stanley Cup do Letňan na hokejový stadion. Vezmu ho taky na hřbitov, protože mi během sezony umřela babička. Mám pár dalších míst, ještě mám čas si to promyslet,“ hlásí dvaadvacetiletý útočník.

Zapojí se do oslav také jejich parťák Jakub Jeřábek?

Ve vítězném týmu byl také zadák Jakub Jeřábek, ale mezi držiteli trofeje nefiguruje, neboť v základní části nesehrál dostatečný počet utkání a nezasáhl ani do finále. Zapojí se přesto do oslav? „S Kubou si píšeme a máme pár dní čas to probrat,“ zakončuje Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz