Do Dukly se vrací další odchovanec: vnuk Jana Suchého Šimon Szathmáry

Foto: skkadan.cz

Po Petru Šidlíkovi, Anatoliji Protasenjovi nebo Adamu Zemanovi se do Jihlavy vrací další ztracený syn – obránce Šimon Szathmáry. Od roku 2011 působil v chomutovské organizaci.

Za Piráty ale vnuk legendárního obránce Jana Suchého dohromady sehrál jen čtyři extraligová utkání. Většinu času trávil na farmě v Kadani.

Nejinak tomu bylo letos.

Teď se vrací na Vysočinu, kde jeho kariéra začala. 

První krůčky udělal stejně jako děda v Havlíčkově Brodě, pak se přesunul do Dukly. Odtud pak na sever Čech. Loni zaznamenal sedmnáct bodů ve 44 zápasech, letos měl po osmi duelech bilanci 1+1.

„Obecně chceme mít v týmu co nejvíce odchovanců či kluků z kraje, podotýkám za splnění výkonnostních podmínek," uvedl pro hcdukla.cz jednatel Bedřich Ščerban. „Šimon tak zapadá do naší koncepce."

„S ním je to už patnáct hráčů, když počítáme i Lukáše Anděla, jenž je až do prosince na vlastní žádost na hostování v Havířově, kteří budou nastupovat v letošní sezoně za Duklu Jihlava a jsou přímo z Jihlavy či Kraje Vysočina,“ dodal Ščerban.

„Obecně chceme mít v týmu co nejvíce odchovanců či kluků z kraje."

Jihlava složila opravdu kvalitní obranu. Z marodky se vrátil kapitán Jiří Dobrovolný, trenérům jsou k dispozici i Filip Dundáček, Jiří Říha, Tomáš Kaláb, David Kajínek, Alexandr Grebeňjuk, Vlastimil Bilčík, Petr Šidlík, Václav Půža a nově Šimon Szathmáry.

Je velká škoda, že ze zdravotních důvodů údajně musel profesionální kariéru přerušit Roman Čermák. Patřil k velkým talentům z jihlavské líhně.

Další novinkou z WSM Ligy je návrat Petra Hraška do slovenské extraligy. Bývalý zadák Slavie se dohodl se Zvolenem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz