Do přípravy na MS půjde i Birner. Těším se, jsem rád za každý sraz, říká

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

1. dubna 2015, 11:37

Václav Jáchim

Kádr národního týmu aktuálně tvoří téměř třicet hokejistů, lze očekávat, že postupně dojde k další úpravě. Až národní tým absolvuje přípravné duely v Norsku, možná přípravu opustí někteří hokejisté. V tuto chvíli je zatím jisté, že se přidá jeden čerstvý útočník. Po ukončení klubových povinností ve finském Kuopiu se přidá Michal Birner. "Měl by měl přijet po Velikonocích. Až se vrátím ze zápasů v Norsku, tak další sraz máme v úterý a tam už by měl být," řekl asistent Ondřej Weissmann.

Výtečný bruslař a bojovník letos s elitním výběrem absolvoval dvě akce, Birner reprezentoval na turnaji Karjala a pak i na ruském turnaji Channell One Cup, kde se v domácím utkání proti Švédsku dočkal první trefy na mezistátní scéně. Odchovanec litoměřického hokeje má na kontě zatím 12 startů za národní tým.

Další teoreticky mohl přidat už tento týden v Norsku, ovšem Birner dostane prostor k odpočinku. "Kluci si musejí také trošku orazit. Aby šel Michal hrát krátce poté, co slezl z ledu ve finském play off,to by asi nebylo optimální," připomněl Weissmann. Bývalý útočník Slavie, farem St. Louis a Anaheimu nebo pražského Lva přiletí z Finska do vlasti dnes večer.

"Po vyřazení z play off jsme byli samozřejmě zklamaní. Ale narazili jsme na Raumu, což je jeden z nejbohatších finských klubů. Myslím, že jsme nehráli špatně, série se lámala v pátém utkání,kdy jsme za stavu 2:2 inkasovali a prohráli. Soupeř pak zvládl i celkově šesté utkání," vrací se Birner k sérii, po níž KalPa Kuopio uzavřela letošní ročník.

Birner je tedy volný a může naskočit do přípravy národního mužstva před světovým šampionátem v České republice. Už v úterý připustil hlavní kouč Vladimír Růžička, že o krajánkovi z Finska uvažuje. Druhý den se stal záměr skutečností. "Mám pochopitelně radost, vážím si každého srazu a utkání v reprezentačním dresu," vzkazuje Birner.

O svých šancích hrát na turnaji v Praze nespekuluje. "Na to vůbec nemyslím. Přijedu a budu se snažit, abych odvedl maximální výkony," hlásí. Do Prahy dorazí dnes večer, ve čtvrtek se možná půjde podívat na play off mezi Spartou a Třincem. "Chvilku si odpočinu, ale také chci jít na led. Ještě uvidím, kde to bude možné. Než se v úterý připojím k nároďáku, potřeboval bych jít bruslit. Možná zavolám Patrikovi Martincovi, jestli by to nešlo na Spartě s jejich náhradníky. Uvidíme," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz