Domácí váleli. Na Lapač přišlo 4320 fanoušků, Kobra a Brod daly 8 gólů

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

23. března 2017, 22:44

Tomáš Nejedlo

Bitvy o postup do kvalifikace o účast v příští sezoně WSM Ligy odstartovaly. Společné semifinále play off skupin Západ a Střed nabídlo duely, které diváky rozhodně bavily! Kobra Praha s Jabloncem v domácím prostředí dominovala a na úvod série si připsala přesvědčivou výhru 8:2. Osm branek svému soupeři nastřílel také Havlíčkův Brod. Moravské Budějovice i přes enormní snahu v ofenzivním zápase padly 5:8. Východní skupina odstartovala finále dle papírových předpokladů. Favorit ze Vsetína doma dominoval, Porubu přehrál 5:1 a Lapač bouřil.

Semifinále play off skupin Západ a Střed

Kobra převedla uragán, Vlci schytali debakl

Tomu se říká start do semifinále play off! Hráči pražské Kobry, kteří předchozí dvě série s Pískem a Vrchlabím neměli vůbec jednoduché, tentokrát jasně dominovali. V úvodním semifinálovém zápase Pražané skvěle odstartovali, a v době, kdy časomíra ještě neodkrojila ani minutu už díky Šteinerovi vedli. Havlas sice přispěchal s brzkou odpovědí, avšak to byla na delší dobu jediná radost hostí v tomto utkání. Pak se totiž prosazovali domácí, a to čím dál častěji. V polovině utkání Filip Hlinka zvyšoval už na 6:1 a s Vlky byl už v tu chvíli amen. V pohodě hrající Kobra ještě upravila svou výhru na konečných 8:2 a do závěrečného kola play off vkročila pravou nohou.

HC Kobra Praha – HC Vlci Jablonec nad Nisou 8:2 (2:1, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Šteiner (Slanina, Vlach), 18. Tuma (Hlinka), 25. Bílek D. (Antončík, Jedlička), 26. Pulkrab (Jedlička), 29. Antončík (Jedlička, Verbík R.), 30. Hlinka (Tuma, Kysela), 43. Matějek (Jedlička, Valík), 46. Verbík J. (Vlach, Šteiner) – 3. Havlas (Zeman, Pilař), 39. Havlas (Bříška, Čechura). Stav série: 1:0.

Přestřelku ovládli Bruslaři, nasázeli osm gólů

Kdo zavítal ve čtvrtečním podvečeru do havlíčkobrodské Kotliny, rozhodně nelitoval! Vždyť takový zápas byl rozhodně reklamou nejen na druholigový hokej. Překvapení letošního play off z Moravských Budějovic se rozhodně na ledě favorita neztratilo, byť to nakonec na výhru nestačilo. Už první třetina naznačila, že se bude na co dívat. Oba celky vstřelily po dvou gólech a zkraje druhé části dokonce poslal hosty Mikeš do vedení. Pak ale přišly čtyři trefy Bruslařů v řadě, čímž byl ráz utkání určen. Žihadla i přes enormní snahu na zvrat v utkání nenašla síly, a tak v útočné podívané diváci tleskali celkem třinácti gólů a výhře Havlíčkova Brodu 8:5.

BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 8:5 (2:2, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Endál (T. Semrád, Třetina), 9. Kozlík (Teplý, Duben), 26. Přidal (T. Semrád), 28. Přidal (Endál, Kříž), 32. Chlubna (Kuchta), 32. Kozlík (T. Semrád), 50. Přidal (Vala), 52. Michálek (Vala, T. Semrád) – 8. Krutiš (Rytnauer, Matějka), 16. Rytnauer (Krutiš), 22. Mikeš (Šťáva, Kovář), 47. Mikeš (Havel, Šťáva), 54. Krutiš (Matějka, Pelikán). Stav série: 1:0.

Finále play off  skupiny Východ

Vsetín začal skvěle, Porubu potopil pěti zásahy

Téměř čtyři a půl tisíce diváků se sešlo na Lapači, aby společně sledovali úvodní finálový duel východní skupiny. A domácí Vsetín plnil roli favorita doslova na jedničku! Vždyť hostující Poruba svůj jediný gólový zápis v utkání zaznamenala až pět minut před koncem utkání, kdy Orság zkazil Šurému čisté konto. V tu dobu už ale Valaši vedli o čtyři branky a inkasovaná branka je příliš nemrzela. V souboji dvou bývalých spoluhráčů právě ze Vsetína, nyní hlavních trenérů obou týmů – Jiřího Dopity a Tomáše Sršně tak dominovali Dopitovi svěřenci. Ti byli po celý zápas aktivnější a dokázali to promítnout i do výsledku. Uvidíme, jak se s porážkou dokáží Ostravané popasovat v následném domácím zápase.

VHK ROBE Vsetín – HC RT TORAX Poruba 2011 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Čuřík (Kajaba, Čech), 14. Šilhavý (Čuřík, Kajaba), 32. Vávra (Čech, Ostrčil), 44. Luka (Finsterle), 59. Kucharczyk (Luka) – 55. Orság. Stav série: 1:0.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz