Dopita už cepuje Vsetín, splní cíl? Valaši představili dalších pět posil

Foto: Zdenek Piňos, hc-vsetin.cz

5. srpna 2016, 14:14

Adam Bagar

Už pod taktovkou nového trenéra Jiřího Dopity zahájili vsetínští hokejisté druhou fázi přípravy na novou sezonu, v níž chtějí urvat postup do druhé nejvyšší soutěže! Na prvním tréninku se jedné z ikon zlaté éry vsetínského hokeje hlásilo dohromady 23 hráčů, včetně nových posil a trojice obránců, kteří teprve usilují o smlouvu.

Hned v ranních hodinách se vsetínští hokejisté sešli, aby poprvé okusili ledovou plochu nově zrekonstruovaného hokejového chrámu na Lapači. Brusle nenazuli jen zraněný zadák Radim Ostrčil s veteránem Radimem Tesaříkem, který už s největší pravděpodobností pověsí brusle na hřebík a bude se věnovat pouze funkci sportovního manažera.

"Cíl je jasný. Chceme se porvat o postup, což je lákavé. I proto jsem nabídku Vsetína přijal."

Kromě více než dvacítky hráčů kroužila po ledě rovněž ikona tamního hokeje, sedminásobný extraligový šampión Jiří Dopita. Ten se na Lapač vrátil po dlouhých patnácti letech. Nikoli už jako hráč, ale nový kouč ambiciózních Valachů. „Cíl je jasný, chceme se porvat o postup, což je lákavé. I proto jsem nabídku přijal,“ hlásí na klubovém webu.

Bývalý trenér Olomouce či Třince zároveň přiznává, že se těší především na skvělé vsetínské fanoušky. „Vsetín tím byl vždycky známý. Loni jsem se byl podívat na čtvrtý finálový zápas a atmosféra byla vynikající. Věřím, že na to navážeme a především budeme předvádět takový hokej, aby to lidi natáhlo. Uděláme pro to maximum,“ doplňuje.

Nová éra Vsetína! Přejmenoval se, hlásí velké posily a chce WSM Ligu »

O tom, že to Vsetín myslí s postupem do WSM Ligy skutečně vážně, nejvíc napovídá pohled na hráčskou soupisku. Valaši před sezonou výrazně posílili a postupně do svých řad získali Filipa Čecha, Pavla Mojžíše, Radima Kucharczyka, Jakuba Čuříka, Michala Šurého a nově také beka Martina Janáčka či kladenského útočníka Vojtěcha Šilhavého.

O místo ve vsetínském kádru navíc usilují obránci Michal Stuchlík, Richard Kobylík a Martin Lučka. Trenérská dvojice Dopita – Jenáček uvidí své ovečky ve hře poprvé už 11. srpna, kdy Vsetín odstartuje kvalitně obsazený turnaj v Havířově. Během osmi přípravných zápasů narazí na Tychy, Osvětim, Jastrzebie, Šumperk, Havířov nebo Přerov.

Foto: Zdenek Piňos, hc-vsetin.cz

Aktuální soupiska VHK ROBE Vsetín

Brankáři:
Petr Hromada, Michal Šurý.

Obránci:
Michal Hryciow, Martin Janáček, Richard Kobylík (zkouška), Martin Lučka (zkouška), Pavel Mojžíš, Radim Ostrčil, Michal Stuchlík (zkouška), Lukáš Vrba, Michal Žák.

Útočníci:
Filip Čech, Jakub Čuřík, Josef Daněk, Lukáš Finsterle, Adam Hořanský, René Kajaba, Jan Kolařík, Radim Kucharczyk, Vojtěch Šilhavý, Daniel Vaněk, Tomáš Vávra, David Vítek, František Zúbek.

Přípravná utkání VHK ROBE Vsetín

11.08. 18:30 HC AZ Havířov 2010 – VHK ROBE Vsetín (turnaj v Havířově)
12.08. 18:30 GKS Tychy – VHK ROBE Vsetín (turnaj v Havířově)
13.08. 18:30 KS Unia Osvětim – VHK ROBE Vsetín (turnaj v Havířově)
18.08. 18:00 VHK ROBE Vsetín – Draci Šumperk
25.08. 18:00 VHK ROBE Vsetín – JKH GKS Jastrzebie
30.08. 18:00 VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov
01.09. 18:00 VHK ROBE Vsetín – HC AZ Havířov 2010
06.09. 18:00 Draci Šumperk – VHK ROBE Vsetín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz