Dořezali se, pak si plácli. Asi je dobrý kluk, řekl Knotek o Tuominenovi

Foto: Hokejka TV

30. ledna 2017, 13:14

David Jahoda

Po úterní dohrávce s Hradcem Králové říkali hráči Olomouce, že mají před sebou víkend pravdy. Hanáci svůj plán splnili, ale radostí do stropu nejásali. V Pardubicích i doma s Karlovými Vary brali dva body. „Byl bych raději, kdyby těch bodů bylo šest, ale to bohužel nevyšlo,“ tvrdil Miroslav Holec, který duel s Energií v prodloužení rozhodl. Zápas okořenila i bitka mezi Janem Knotkem a Henrim Tuominenem. Oba rváči se bili hlava nehlava, pak si ale sportovně plácli (viz video uvnitř).

Z mimiky i hlasu Miroslava Holce po konci utkání s Karlovými Vary bylo znát, že se mu ulevilo. Sám v prodloužení duel rozhodl a přisoudil Olomouci bod navíc. Zároveň ale působil trochu sklesle, věděl totiž, že Mora opět nepředvedla nic světoborného, a za dva body nakonec mohla být ráda. Vždyť Energie v utkání dvakrát vedla.

„No, vítězství chutná, ale myslím si, že to mělo být za tři body. Je vidět, že nám to doma nejde, nevím, jestli jsme něčím svázaní. Je škoda, že jsme bod ztratili, ten odstup mohl být větší. Uvidíme, jak to bude dál, ale musíme hrát s každým. Nesmíme se dívat, jestli hrajeme s Pardubicemi nebo Karlovými Vary. Body se počítají ze všech zápasů,“ hodnotil po klání se Západočechy.

„Nakonec jsme dali rozhodující gól a dobře to dopadlo. Na nervy to byl ovšem velký nápor. Kdybychom dostali gól, asi bych se tam složil.“

Holec přiznal, že při dramatickém závěru třetí části za stavu 2:2 byl dost nervózní. Kohouti totiž třemi zbytečnými vyloučeními nabídli soupeři výhodu dvojnásobné početní výhody. „Kluci to ale dobře odbránili, nakonec jsme dali rozhodující gól a dobře to dopadlo. Na nervy to byl ovšem velký nápor. Kdybychom dostali gól, asi bych se tam složil,“ přiznal písecký rodák.

Několik vteřin z přesilovky si pak Karlovy Vary přenesly i do prodloužení, Hanáci svou obětavostí ale i v něm dokázali uspět. Sami pak s nabídnutou početní výhodou naložili lépe než jejich sok. Na Holcovu přesnou trefu z mezikruží byl Tomáš Závorka krátký. „Ani jsem nevěděl, kolik zbývá do konce přesilovky. Když už jsme měli takový tlak, chtěl jsem to zkusit vystřelit. Udělal jsem si dva kroky a naštěstí to tam prošlo,“ popsal. Holec, který si v utkání proti Energii připsal pátou branku v sezoně, připustil, že Moru mohla svazovat důležitost střetnutí. „Je možné, že to tam někde v hlavě máme. Že jsme potřebovali, de facto museli, vyhrát. Ale já vždycky říkám, že musíme akorát umřít,“ konstatoval. Jak se ohlíží za celým víkendem, v němž jeho tým ze zápasů s Pardubicemi a Karlovými Vary vytěžil čtyři body? „Byl bych raději, kdyby těch bodů bylo šest, ale to bohužel nevyšlo. Čtyři body jsou asi zlaté,“ doplnil. 

Za stavu 2:1 pro karlovarský tým nakopla domácí celek bitka, do které se zapojil Jan Knotek. V pěstním souboji jako z boxerského ringu vyzval Fina Henriho Tuominena. Za rvačkou ale bylo víc než jen chtíč Knotka povzbudit své mužstvo. „Po buly mi zvedl hokejku do choulostivějších míst, tak jsem mu dal sekeru. Byla tam už ode mě i trochu frustrace z výkonu i výsledku, tak jsem ty rukavice shodil,“ popisoval Jan Knotek.

Po vyrovnaném souboji, ve kterém nakonec hostující bijec domácího útočníka složil, si oba borci podali ruce. „Bylo to pěkné. Už jsem odjížděl a on natáhl ruku, tak jsme si plácli. Asi je to dobrý kluk,“ okomentoval hezké sportovní gesto centr první útočné formace Olomouce Jan Knotek.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz